Slått ned uten grunn

Knut Larsen Holtekjølen ble utsatt for blind vold. Les hans historie her.

Knut Larsen Holtekjølen utsatt for blind vold
Foto: Privat

- Etter å ha kjøpt en øl og skal sette meg, får jeg en knyttneve i ansiktet. Det neste jeg husker er at jeg står og spytter blod, forteller Knut Larsen Holtekjølen.

Han mener at andre som utsettes for blind vold bør politianmelde og at andre som ser hva som skjer, ikke må være redde for å fortelle politiet hva de har sett.

Var bare i godt humør

Holtekjølen ble slått ned på et utested sist torsdag. Bildet av ham du ser på denne siden er tatt dagen etter episoden.

- Jeg og mine medstudenter skulle feire at vi skulle ut i praksis, forteller han.

- Jeg smilte og var i godt humør da knyttneven kom. Kanskje han som slo, ikke likte å se at andre var i bedre humør eller trodde at jeg smilte av ham, undrer Holtekjølen seg når han skal prøve seg på en forklaring på hvorfor nettopp han ble slått ned.

- Men jeg har aldri sett fyren før, sier han.

Mistet fortennene

Etter hendelsen bar det rett til legevakt og han måtte tilbringe natta til observasjon, men til alt hell mener legene at Knut Larsen Holtekjølen ikke pådrog seg hjernerystelse.

- Men jeg mistet to fortenner, men tannlegen min er allerede begynt på jobben med å få på plass nye, sier han.

- Men det vil jo trolig koste meg noen tusen kroner, forteller han.

Har ikke blitt skremt

- Han som slo, sier at han ikke gjorde det, men heldigvis er det flere vitner, så jeg håper at han får sin straff, mener Holtekjølen.

- Jeg er fornøyd hvis han må bak murene og får tenkt seg om, for slike folk som slår uten grunn burde ikke få gå løs, mener Holtekjølen få dager etter at han ble slått ned.

- Men jeg har ikke tatt skrekken. Neste gang noen spør meg om å bli med ut på byen så blir jeg nok med, men jeg kommer til å se meg en ekstra gang over skulderen, avslutter Knut Larsen Holtekjølen.