Skal hindre skolebranner

En rekke skoler har blitt antent de siste årene, særlig i forbindelse med nyttårsfeiring. Nå sikres skolene.

Birkenlund skole brannskadd

Uvettig omgang med fyrbe\verkeri førte til at Birkenlund skole fikk omfattende brannskader nyttårsaften 2007.

Foto: Andersen, Erik Wiig / NRK

Nyttårshelga for to år siden ble Birkenlund skole antent av fyrverkeri, og det samme skjedde året før på Sandnes skole. Påsatte branner har gjort skade for flere millioner kroner på skolene i Arendal.

Brennbart materiale låses inn

I år er skoler bedre sikret enn noen gang. Kommunen har investert i låsbare søppelstasjoner på en rekke skoler for å forebygge brann. Det sier koordinator for drift og vedlikehold i Arendal, Bjørn Arvid Hesthag.

– Vi har bygd søppelstasjoner som gjør at dunkene står i avlåste rom hele tida når det ikke er folk på skolen, sier Hesthag.

– Hadde ikke noe valg

En rekke skoler har blitt antent de siste årene, særlig i forbindelse med nyttårsfeiring. For to av dem ble utfallet dramatisk, både Birkenlund og Sandnes skole fikk omfattende skader etter branner. Fire andre skoler er reddet av brannvesenet i siste liten.

Nyttårshelga i fjor ble skolene voktet av Securitas-vakter og søpla ble lagt i innleide containere. Nå skal varige løsninger sørge for bedre brannsikring; i år er alt løst brennbart materiale fjernet eller låst inn til over nyttår.

Foruten Flosta skole, som hadde låsbar søppelbod fra før, har Eydehavn skole nå fått det, i tillegg til Sandnes, Stuenes, Birkenlund og Rygene skoler. På Nesheim og Roligheden er det laget midlertidige løsninger. Sikringstiltakene er helt nødvendige, sier Hesthag.

– Vi hadde ikke noe valg. Får vi en brann til så er det økte forsikringsutgifter - og selvfølgelig er branner forbundet med fare for mennesker, sier Hesthag.

fyrverkeri førte til brannen ved Birkenlund skole i Arendal.

Brannen startet søppeldunkene på Birkenlund skole. I år er alt lett brennbart materiale fjernet fra skolens område.

Foto: Einar Kleveland / NRK

Siste nytt fra NRK Sørlandet