NRK Meny
Normal

Flere brudd på boplikten

Naboer reagerer på at eiendommer ikke er bebodd på tross av boplikt.

Lillesand kommune undersøker nå flere mulige brudd på boplikten på Ågerøya. Minst tre eiendommer er i kommunens søkelys.

Ordfører Arne Thomassen sier det er er noen fastboende på øya som har reagert på eiendommene ikke er bebodd til tross for boplikt.

Thomassen forstår de fastboendes reaksjon, men sier at kommunen i mange tilfeller er maktesløs.

- Boplikten er vanskelig for oss. Som kommune er vi ganske maktesløse. Vi kan ikke sjekke alle, det er 5500 bebodde eiendommer i Lillesand, sier ordføreren

 

 

 

Mange bryter boplikten

Lillesand har mellom 40 og 50 saker om brudd på boplikten hvert år. På Ågerøya må minst tre eiere av eiendommer med boplikt nå forklare seg om hvorfor de de ikke bor i husene sine.

Hvis ikke det hadde vært boplikt, så hadde eiendommen vært omsatt til en helt annen pris. Og når kommunene har vedtatt boplikt, så er det kjempeviktig at den følges opp, sier Arne Thomassen.

Brukes som feriested

Svenny Karlson er en av de fastboende på Ågerøya. Hun reagerer på at flere huseiere på øya bryter boplikten.

- Andre ser at det ikke er så vanskelig å ignorere boplikten i Lillesand kommune. Dermed kan man kjøpe seg en boplikts-eiendom, og benytte den som feriested. Det er med på å bringe prisene opp på et nivå, som gjør det umulig for de som virkelig vil bosette seg på Ågerøya, å komme inn på boligmarkedet, sier Karlson.