Siktet for overgrep mot åtte barn

En mann i 20-årene er siktet for seksuelle overgrep mot åtte barn på Sørlandet. I juli ble mannen siktet for overgrep mot to gutter. Nå er siktelsen utvidet til også å omfatte voldtekt.

En mann i 20 årene fra Sørlandet er siktet for seksuelle overgrep mot til sammen åtte barn. Mannen ble pågrepet i juli, da sikte for overgrep mot to barn. Siktelsen er nå skjerpet.

NETT-TV: I midten av juli ble en sørlending i 20-årene pågrepet på Østlandet siktet for seksuell omgang med to barn under 14 år. Saken har siden da vært under full etterforskning. Nå er mannen også siktet for voldtekt av et tredje barn. Politiet mener fem andre barn har blitt utsatt for overgrep.

Fredag blir sørlendingen fremstilt for fengsling på nytt. Mannen, som er i starten av 20-årene, ble pågrepet et sted på Østlandet i midten av juli etter at politiet i Agder mottok en anmeldelse som omfattet seksuelle overgrep mot to gutter.

Den opprinnelige siktelsen mot mannen gjaldt seksuell omgang med to barn under 14 år. Dette har mannen erkjent straffskyld for.

Fem andre navngitte barn

Politiadvokat Stine Gjøsund

Politiadvokat Stine Gjøsund forteller at nye opplysninger i etterforskningen har ført til at siktelsen mot sørlendingen er skjerpet.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Nå er siktelsen skjerpet på grunn av nye opplysninger som har kommet frem under etterforskningen, forteller politiadvokat i Agder politidistrikt, Stine Gjøsund, til NRK.

Hittil er tre barn avhørt i saken.

– Siktelsen omfatter nå også voldtekt av ett av barna. Politiet har avhørt de tre fornærmede i saken der alle har forklart seg om seksuelle overgrep begått av siktede, forteller Gjøsund til NRK.

Politiet mener også at det er skjellig grunn til mistanke om at det er flere barn som har blitt utsatt for overgrep.

Ifølge Gjøsund har politiet opplysninger om fem andre navngitte barn som skal ha blitt utsatt for overgrep av sørlendingen som politiet nå vil prøve å komme i kontakt med.

Agder politidistrikt

Fredag blir mannen fremstilt for varetektsfengsling på nytt. Da vil politiet be om fire nye uker med brev – og besøksforbud.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

De første overgrepene skal ha startet for åtte år siden, ifølge politiadvokaten. Overgrepene har skjedd på Sørlandet.

– Svært alvorlig sak

Mannen har sittet varetektsfengslet siden 14. juli.

Fredag blir han fremstilt for varetektsfengsling på nytt. Da vil politiet be om fire nye uker med brev – og besøksforbud, forteller Gjøsund.

– Dette er en svært alvorlig straffesak og politiet er fortsatt tidlig i etterforskningen. På grunn av faren for bevisforspillelse ønsker vi å holde siktede videre fengslet. Politiet trenger også tid til å få identifisert de fem andre barna og ønsker dermed ikke å risikere at siktede tar kontakt med dem, sier politiadvokaten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sveinung Søndervik Johnsen

Advokat Sveinung Søndervik Johnsen forsvarer sørlendingen som er siktet for overgrep mot flere barn. Nye opplysninger i saken har ført til at politiet også har siktet mannen for voldtekt mot et av barna. Dette nekter mannen for, ifølge forsvareren.

Foto: Per-Kåre Sandbakk/NRK

Nekter for voldtekt

Siktedes forsvarer, advokat Sveinung Søndervik Johnsen, forteller til NRK at hans klient nekter for å ha voldtatt ett av barna.

– Han har ikke blitt avhørt etter dette dommeravhøret ble foretatt, men han er gjort kjent med innholdet i avhøret og mener dette er ren oppspinn og fantasi fra fornærmede.

Hva har han erkjent?

– Han har erkjent å ha begått seksuelle overgrep mot de to første barna, men disse overgrepene handler overhodet ikke om voldtekt, sier advokat Johnsen.

Politiet mener det er sannsynlig at flere barn har blitt utsatt for overgrep begått av siktede. Hvordan stiller han seg til det?

– Han har gitt klar beskjed om hvilke overgrep han har begått, men nekter for at han har utsatt flere barn for overgrep slik politiet mener.

– Bør løslates

Forsvareren varsler at de kommer til å anke kjennelsen dersom retten i morgen kommer frem til at mannen fortsatt skal holdes fengslet.

– Ettersom min klient benekter at det er noe hold i den utvidede siktelsen mener vi at det hverken er bevisforspillelsesfare eller fare for gjentakelse. Dermed bør han løslates, sier advokaten.

Politiet har foreløpig ikke ønsket å si noe om hvilke relasjoner siktede har til barna.

Sveinung Søndervik Johnsen om at hans klient har tilstått overgrep på barn.

Se tidligere intervju med advokat Sveinung Søndervik Johnsen. I videoen forteller han om da hans klient innrømmet seksuell omgang med to barn.