– En lettelse for ham å tilstå

Mannen, som er siktet for seksuell omgang med to gutter, er lettet over å ha tilstått handlingene, ifølge advokaten hans.

Sveinung Søndervik Johnsen om at hans klient har tilstått overgrep på barn.

Se intervju med mannens advokat, Sveinung Søndervik Johnsen.

– Vi hadde en lang samtale. Han ønsker ikke at de fornærmede skal komme i en situasjon der de blir mistrodd, sier advokaten hans Sveinung Søndervik Johnsen til NRK.

– Med andre ord at de skal føle at de ikke blir trodd, og at det dermed skulle bli en ekstra belastning for dem, sier han.

Mannen i 20-årene ble pågrepet på Østlandet fredag i forrige uke. Mandag denne uken ble han varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Mannen er siktet for seksuell omgang med to gutter under 14 år.

Innrømte i politiavhør

Det var i et avhør med politiet mannen la kortene på bordet, og innrømte seksuell omgang med guttene.

– Jeg tror det er en lettelse for ham å si det han har gjort, for å komme seg videre i livet, og ta den straffen han får, sier Søndervik Johnsen.

– Forstår han at han har gjort noe galt?

– Han er klar over at han begått en straffbar handling. Så får vi komme tilbake til hvorfor og hvordan dette har skjedd, sier han.

Hverken politiet eller advokaten vil si noe om hva mannen har forklart i avhør.

– Det skal være et dommeravhør av de fornærmede. Så får vi se hva som kommer frem der, før en begynner å gå nærmere inn på hva han har sagt i avhør, sier Søndervik Johnsen.

– Gjør situasjonen enklere

Bistandsadvokaten til de to barna, Ragnar Hatlem, forteller at tilståelsen gjør situasjonen enklere for de to barna.

– Tilståelsen er naturligvis et element som gjør situasjonen enklere å mestre for mødrene og barna. Prosessen videre blir lettere, raskere og enklere å takle for familiene, sier Hatlem til NRK.

Har anket fengslingskjennelse

Den siktede mannen har anket kjennelsen om varetektsfengsling i fire uker. Grunnlaget for kjennelsen var fare for bevisforspillelse.

– I og med at han nå har erkjent handlingene ser han ikke at han kan ødelegge bevis for politiet. Da mener han at saken står i en annen stilling, enn den gjorde før fengslingsmøtet da han ikke erkjente noen ting, sier han.

Den overgrepssiktede sørlendingen har det tungt, ifølge advokaten.

– Han har det fryktelig tungt. Han sitter i varetekt, og det er klart at det er mange tanker som farer gjennom hodet hans, sier han.

Hverken politiet eller advokaten vil si noe om hvilke relasjon mannen har til de to guttene. Politiet fortsetter nå etterforskning av saken.

– Vi skal avhøre sentrale vitner i saken. I tillegg skal vi gjøre dommeravhør av barna, sier politiadvokat Stine Gjøsund.