Sikret poengdeling i toppoppgjøret

Start hadde mulighet til å skaffe seg luke i opprykkskampen, men toppoppgjøret mot Bodø/Glimt endte 2–2.

Islandske Kristjan Floki Finnbogason

Islandske Kristjan Floki Finnbogason sikret 2–2 for Start mot Bodø/Glimt.

Det ble en forrykende åpning i toppoppgjøret i 1. divisjon på Sparebanken Sør Arena tirsdag kveld.

Steffen Lie Skålevik sendte Start i ledelsen etter 10 minutter da han plasserte ballen elegant i mål fra cirka 25 meter. Scoringen var Skåleviks femte mål på fire kamper.

Få minutter senere fikk nordlendingene sjansen til å utligne på straffespark, men Bodø/Glimts Ulrik Saltnes forsøk ble reddet enkelt av Håkon Opdal i Start-målet.

Steffen Lie Skålevik

Steffen Lie Skålevik ga Start ledelsen etter 10 minutter.

Kanonmål fra Bjørnbak

Etter en innholdsrik åpning løsnet det ikke for Bodø/Glimt før i det 56. minutt da de fikk frispark cirka 25 meter fra Starts mål.

Martin Bjørnbak banket ballen i lengste hjørne uten at Opdal rakk å reagere.

Bodø/Glimt fortsatte å presse på og etter 80 minutter fikk de lønn for strevet. Kristian Fardal Opseth satt ballen kontrollert i mål etter et innlegg fra høyre.

Like etter var det Start sin tur igjen. Islandske Kristjan Floki Finnbogason sikret 2–2 for sørlendingene da han stanget ballen i mål.

– Det føltes godt. Jeg var litt heldig, men den satt, sier Finnbogason til NRK etter kampslutt.

Martin Bjørnbak, Bodø/Glimt

KANONMÅL: Martin Bjørnbak banket inn 1–1 på frispark fra 25 meter.

Fire poengs forsprang

Start hadde mulighet til å skaffe seg en luke ned til kvalifiseringsplass, men poengdelingen mot Bodø/Glimt gjør at de kun øker forspranget med fire poeng ned til Sandnes Ulf og Ranheim som ligger på kvalifiseringsplass med 41 poeng.

– Jeg har stor tro på at vi når målet vårt om spill i eliteserien, sier Start-trener Steinar Pedersen.

Nordlendingene topper fortsatt tabellen med 53 poeng. Åtte poeng mer enn Start når det gjenstår syv kamper av årets førstedivisjon.

– Det var et viktig poeng, men man rykker ikke opp med 53 poeng, sier Bodø/Glimt-trener Aasmund Bjørkan.

Start møter Fredrikstad borte i neste kamp. Bodø/Glimt møter Tromsdalen.