NRK Meny
Normal

Skal fortsatt styre Åseral

Senterpartiet vant en knusende valgseier i Åseral, og Oddmund Ljosland sitter trygt i ordførerstolen.

Oddmund Ljosland

Oddmund Ljosland blir sitter som ordfører for Senterpartiet i Åseral.

Foto: Sundsdal, Svein / Svein Sundsdal/NRK

Senterpartiet hadde i forrige periode fire representanter i kommunestyret, men får i neste periode åtte av 17 representanter.

Arbeiderpartiet får fire representanter (21,1 prosent av stemmene), Tverrpolitisk liste får tre representanter (17,8 prosent av stemmene) og Høyre får to representanter (12,9 prosent av stemmene).

48,2 prosent av åsdølene har stemt på Senterpartiet i årets valg.

– Det er klart at det er moro å være med å gjøre et godt valg når man har sittet som ordfører i fire år.

– Jeg har også opplevd å sette strykrekord for 20 siden. Da fikk vi minst stemmer i kommunen, men det er nå det gjelder, og dette er gøy, sier Oddmund Ljosland (Sp).

Fikk KrFs stemmer

KrF vant forrige valg i Åseral, men stilte ikke liste i år, og Ljosland tror Senterpartiet har fått mange av KrFs velgere.

Nå sitter han og kontrollteller stemmer, men om litt skal han ned på kafeen i sentrum og feire valget sammen med resten av politikerne i Åseral.

– Flere partier har sagt at man skal møtes og ha en trivelig kveld etter valget, sier Ljosland, som føler seg sikker på at han fortsetter som ordfører.

– Vi må vel klare å finne noen som vil samarbeide med oss, ler han.

– Viktig med samarbeid

– Hvorfor har dere gjort det så bra dette valget?

– Vi har vunnet på at vi har vært offensive og frontet viktige saker i Åseral, som bygging av infrastruktur og positiv tenkning. Åseral har mange positive sider, sier Ljosland.

– Det er viktig når du ligger lengst inne i regionen å være med i samarbeid i region og fylke. Vi er avhengige av medspillere i de andre kommunene. Vi ønsker å være offensive og synes det er viktig å ha venner fra hav til hei.