Normal

ØIF Arendal vant med elleve mål mot Halden

Det ble en god generalprøve før cupfinalen for ØIF Arendal. På bortebane i ettermiddag slo serielederne Halden Topphåndball 29–18.

ØIF Arendal vant mot Halden

Sportslig leder Per Carsten Michelsen er godt fornøyd med seieren mot Halden.

Foto: ØIF Arendal

ØIF Arendal leder fortsatt eliteserien for menn med 24 poeng etter å ha utklasset Halden i den 15. serierunden lørdag ettermiddag.

Laget beholder dermed to poengs luke på tabelltoppen gjennom en drøy månedslang VM-pausen.

Til pause ledet ØIF 11–9. I andre omgang dro arendalittene raskt ifra og ledet med ti mål, 24–14, etter tolv spilleminutter. Til slutt vant ØIF Arendal 29-18 mot haldenserne i Remmenhallen i Østfold.

Kampens toppscorere ble ØIF-spillerne Marcus Dahlin, Eirik Heia Pedersen og André Jørgensen Hofstøl med seks mål hver.

ØIF Arendal vant på bortebane mot Halden

ØIF Arendal vant på bortebane mot Halden.–En god generalprøve før cupfinalen tirsdag, sier sportslig leder Per Carsten Michelsen i ØIF Arendal.

Foto: Geir Elgvin

Spente før kampen

– Vi var spente før kampen siden Halden har spilt bra på hjemmebane de siste kampene. Vi kom litt halvveis bra i gang. Men i andre omgang fikk vi satt skapet skikkelig på plass, sier ØIFs sportslige leder Per Carsen Michelsen til NRK.

Selv satt han på tribunen under kampen, og forteller at de fikk prøvd ut en del nye spillere. Han mener laget har et bra spekter av spillere som er klare til cupfinalen tirsdag.

– Følelsen etter generalprøven til cupfinalen er bra. Spillerne er trygge på seg selv, og vi skal bruke de siste treningene til å terpe på detaljer og formasjoner til kampen, sier Michelsen.

Magesyk trener

Trener Marinco Kurtovic er ute med magetrøbbel, men klubben håper treneren er tilbake til cupfinalen tirsdag. I trenerens fravær var det Asle Gran som ledet laget mot Halden.

– Vi gjør en formidabel innsats bakover på banen med et godt keeperspill. Fremover blir det bedre og bedre i andre omgang. Dette er en godt gjennomført kamp, sier trener Asle Gran til oifarendal.no.

Søndag blir det en ekstra ØIF-trening i Sør Amfi. Mandag kveld blir det trening i Oslo.

– Tirsdag er det cupfinale, og vi kan ikke hvile oss til en cupfinaleseier, sier han.

ØIF Arendal spiller mot Halden

ØIF Arendal i kampen mot Halden lørdag.

Foto: ØIF Arendal

– Hovedårsaken til at Kurtovic holdt seg hjemme i ettermiddagens kamp var at han ikke ønsket å smitte spillerne. Han stiller på treningen søndagen, og er helt sikkert klar til cupfinalen tirsdag, sier Per Carsten Michelsen.

Leder serien

Foran ettermiddagens kamp ledet ØIF serien med 22 poeng etter 14 serierunder, to poeng foran Bodø og Haslum. Halden ligger på en sjette plass med 13 poeng.

Dette var den siste seriekampen før neste ukes cupfinale. 30. desember møter arendalslaget Bodø i Oslo Spektrum til cupfinale.