- Langt over streken

Russeledelsen mener russen som kidnappet en niåring må melde seg og ta sin straff.

Tone Svensen og Bruno Jovanovic
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Russepresident Bruno Jovanovic og visepresident Tone Svensen ved Arendal videregående skole, tar sterk avstand fra det russen gjorde mot niåringen. Se video.

I går ble ei ni år gammel jente kidnappet på vei hjem fra skolen, teipet på hender og føtter og forlatt alene av to russ i Arendal.

Niåringen kom ikke fysisk til skade, men skal ha vært livredd etter episoden.

Arendalsrussen hadde i går "terrordag", og det var i forbindelse med denne at jenta ble kidnappet.

I dag beklager russeledelsen det som skjedde.

- Helt forferdelig

- Jeg synes det er helt forferdelig det de gjorde, sier russepresident Bruno Jovanovic ved Arendal videregående skole.

- Vi hadde terrordag i går og da besøkte vi en god del barne- og ungdomsskoler. Da er tradisjonen å dele ut russekort og ha uskyldig vannkrig. Det er helt forferdelig at de etterlot henne alene og at hun måtte komme seg hjem på egenhånd.

Visepresident Tone Svensen tar også sterk avstand fra handlinga og sier at de to russene, som russeledelsen ikke vet hvem er, har gått langt over streken.

- Burde stå fram

- Det er rett og slett helt ufattelig at noen kan komme på å gjøre dette. Det er veldig trist. De som gjorde dette burde stå fram og beklage på det sterkeste til foreldrene.

- De må risikere at de får en straff for dette, men den må de være villige til å ta. Den ni år gamle jenta ble ikke skadet, men hun ble veldig redd og hun kan faktisk få traumer. Når du er ni år gammel og er på vei hjem fra skolen, er det veldig skummelt å bli plukket opp av en russebil, bli bundet og forlatt. Det er grusomt, sier Svensen.

Russeldelsen vet ikke hvem som står bak. De vet heller ikke om russen er fra Arendal videregående skole, eller fra en skole i nærheten.

- Men vi håper at folk kontakter oss og sier fra, dersom de vet noe om saken, sier Jovanovic.

- Dette er straffbart

Erik Haugevik

Erik Haugevik, leder for ordensseksjonen ved Arendals politistasjon.

Foto: Anne Wirsching / NRK

Erik Haugevik, leder for ordensseksjonen ved Arendals politistasjon, mener at slik oppførsel er uakseptabel. Han sier episoden ennå ikke er anmeldt og at det blir opp til foreldrene til niåringen, men sier politiet vil prøve å finne de to russene som tok jenta.

- Slik vi har fått situasjonen beskrevet, er det på det rene at slik oppførsel er uakseptabel og også straffbar. Barn og ungdom skal ikke oppleve slike traumatiske sitasjoner og voksne har et stort ansvar når det gjelder hvordan vi opptrer overfor barn, sier Haugevik.