Rømte i bare dyna

Laila Kristiansen fikk bare med seg dyna da hun måtte forlate leiligheten i brannkaoset.

Laila Kristiansen

TRIST: Det var et trist syn som møtte Laila Kristiansen da hun onsdag morgen var tilbake i leiligheten for å se på skadene.

Foto: Anne Berit Larsen / NRK

- Jeg våknet av at det braket på utsiden av veggen og trodde det var tordenvær. Jeg la meg under dyna igjen, men så kjente jeg lukten. Så kom flammene og da vekket jeg mannen min, tok med meg dyna og løp ut, sier Kristiansen.

LES: EVAKUERT ETTER BRANN

Hun er en av flere beboerne i leilighetskomplekset som brant i Kristiansand i natt, som måtte rømme i det de sto og gikk i.

Flammene klatret på utsiden

Brannen startet trolig i nederste leilighet, men brannårsaken er ikke kjent. Alle leilighetene er adskilt med betong og flammene har klatret på utsiden av bygget. De nederste leilighetene har fått størst skader. Fem personer ble fraktet til sykehus med røykskader.

Brann

Flammene slo inn utenfra og Kristiansens brannsikre gardiner smeltet.

Foto: Anne Berit Larsen / NRK

Kristiansens leilighet er en av dem som har fått minst skader, likevel var det et trist syn som møtte henne da hun i morgentimene besøkte leiligheten sin.

NETT-RADIO: BLE MØTT AV TRIST SYN

- Det er ikke morsomt å komme inn her og se hvordan det ser ut. Det er trist. Det har gått verst ut over soverommet. Gardinene mine er brannsikre og de har smeltet, det store vinduet er knust, men aller verst er lukten.

- Nå må vi må få tatt ut alt og fikse opp, det går ikke an å sove i dette her, sier Kristiansen.

Kanarifuglen reddet

Likevel fikk Kristiansen en god nyhet i dag tidlig - kanarifuglen hennes overlevde brannen. Den ble igjen i leiligheten i alt kaoset og måtte sove i røyken i natt.

Kanarifugl

Laila Kristiansen fikk bare med seg dyna da hun måtte forlate leiligheten i brannen. Kanarifuglen hennes måtte bli igjen i leiligheten, men overlevde brannen.

Foto: Børge Røssaak Nilsen / NRK