Narkorettssak utsatt på ubestemt tid

Rettssaken mot den narkotiltalt sørlandskvinnen i Ecuador er utsatt. Saken skulle ha startet tirsdag denne uken.

Kokainsiktet kvinne ber norske myndigheter om hjelp

Kvinnen har sittet fengslet i Ecuador siden februar.

Foto: Maren Kateraas

Det opplyser kvinnens norske advokat, Nils Anders Grønås til NRK. Årsaken er at den lokale forsvareren ikke kunne møte i retten. Nå venter familien på Sørlandet på en ny dato for rettssaken. Rettssaken mot kvinnen var planlagt å starte tirsdag denne uken.

Advokat Nils Grønås

Kvinnens norske advokat Nils Anders Grønås er fornøyd med at retten ble utsatt fordi den lokale forsvareren ikke kunne møte.

Foto: Lars Eie / NRK

– Forsvareren til min klient i Ecuador kunne ikke møte i retten i går og hadde gitt beskjed om det på forhånd. Retten valgte å utsette saken, sier Grønås.

Ønsker å komme i gang

Grønås sier de ønsker å komme raskt i gang med rettssaken mot kvinnen. Han er likevel fornøyd med at det ikke ble en rettssak da den lokale advokaten ikke kunne stille.

– Alternativet hadde vært at retten hadde oppnevnt ny forsvarer og kjørt rettssaken som planlagt i går. Det hadde ikke vært noen god løsning, fordi hun ikke ville ha fått noe godt forsvar, mener Grønås.

Sørlandskvinna i 50-årene ble pågrepet i slutten av februar på flyplassen i Quito med kokain i bagasjen.

Kvinnens norske hjelper i Ecuador, Maren Kateraas og den narkotiltalte kvinna i fengslet i Quito

Sørlandskvinnen er fengslet kvinnefengslet i Quito i Ecuador. Til høyre går Maren Kateraas som frivillig har hjulpet den fengslede kvinnen.

Foto: Privat

Stoffet ble funnet i en brevkoffert hun ble bedt om å ta med fra en mann hun møtte via internett. Kvinnen har hele tiden hevdet at hun ikke visste om at det lå kokain skjult i lokket på kofferten.