Hopp til innhold

Utlover dusør etter tyvjakt

Odderøyas Venner utlover 5 000 kroner i dusør til den som kan avsløre krypskytter.

Odderøya
Foto: unknown / Asbjørn Odd Berge/NRK

Odderøyas venneforening vurderer å politianmelde krypskytteren, som har skutt og flådd et av de tamme rådyrene på Odderøya i Kristiansand.

Fredag ble hodet, skinnet og beinrester funnet like ved Kolerakirkegården ved Bendiksbukta, skriver Fædrelandsvennen .

Ole Ragnar Rypestøl, nestleder i Odderøyas Venner, er oppgitt.

- Man blir veldig skuffet når slikt skjer. Når du finner skinn, hode og bein slengt inn i heia, på en plass der det er mye rådyr - og de er så tamme som de kan bli, så er det gjort av mennesker, sier Rypestøl til NRK.

Fast innslag på Odderøya

Det har vært rådyr på Odderøya i 30 år. Dyrene er veldig tamme og venneforeninga fôrer dem på fôringsstasjoner. Rypestøl sier de ser rådyrene hver gang de er der ute. Han mener krypskytteren har drevet med ren slakt.

- Vi er alltid obervante. Vi ser alltid etter løse hunder og vi legger merke til folk. Men hva skal man gjøre? Det er så mye folk der, jeg fatter nesten ikke at folk tør, sier Rypestøl.

Restene etter rådyret skal leveres til Statens Naturoppsyn. Venneforeninga håper folk skal tipse dem, om hvem krypskytteren kan være.

- Jeg må snakke med de andre, men det vil være naturlig å politianmelde dette. Blir vi tipset med et navn, får det bli opp til politiet, sier Rypestøl.

Vipers i «final4»
Spiller nå
Vjakhireva: – Du får eit betre svar om to timar 01:54
Neste