Quart til tingretten tirsdag

Tirsdag går Quartfestivalen til tingretten for å erklære seg konkurs.

Steinar J. Olsen og Daniel Nordgård
Foto: Asbjørn Odd Berge / NRK

- Vi starter arbeidet med å skrive konkursbegjæringen i morgen. Mest sannsynlig blir det tirsdag vi går til Kristiansand tingrett med den formelle begjæringen, sier styreleder Steinar J. Olsen.

Fredag ble det klart at det er slutt på festivalen i Kristiansand. Det var solgt i overkant av 2000 billetter, noe som var altfor dårlig.

Artistene får ingenting

Hvor store tapene kan bli, vil bli klart når arbeidet kommer i gang og konkursboet er åpnet, men Steinar J. Olsen sier at styret har god oversikt.

Ifølge VG er gjelden på mer enn stiftelsens egenkapital på 2,2 millioner kroner.

Festivalen skulle gått av stabelen 1. juli til 5. juli, og på toppen av plakaten sto navn som Gnarls Barkley, Justice, The Hives, Ane Brun og Kaizers Orchestra.

Usikkert om billetter refunderes

Mye taler for at artistene som har fått avlyst oppdragene sine, neppe får betalt. Veletablerte artister med en proff organisasjon sikrer seg gjerne delbetaling det øyeblikket kontrakten bekreftes.

Når konkursboet åpnes vil det også bli klart om det blir penger i retur til dem som forgjeves har kjøpt billett.

Tiden over

- Når vi tok denne avgjørelsen om å gå til tingretten, er det for å begrense tapene til alle involverte. Når vi ikke har solgt mer enn omkring 2.000 billetter til det som er vårt kjernepublikum tre uker før festivalstart, så er det en beskjed om at nå var tiden over for Quart, sier styrelederen for Quartfestivalen, Steinar J. Olsen.