NRK Meny
Normal

Enorm oppslutning om sykehjemsplasser

Over 4 700 innbyggere har skrevet under på protesten mot nedleggelse av 20 sykehjemsplasser i Farsund.

Petter Kjølleberg

Initiativtaker Petter Kjølleberg er fornøyd med oppslutninga.

Foto: Albrektsen, Mari-Ann / ( Mari-Ann Albrektsen/NRK)

Det betyr at over to tredeler av de stemmeberettigede i kommune har sagt sitt.

Underskriftskampanjen, som vil hindre politikerne i Farsund i å legge ned sykehjemsplassene på Listaheimen, før nye er på plass, har skapt stort engasjement.

- Det er helt utrolig. Vi har passert 4 700 underskrifter, som i dag vil bli overrakt ordføreren, sier en av initiativtakerne, Petter Kjølleberg.

- Mangler sykehjemsplasser

Underskriftslistene har ligget ute i forretningene i Farsun i en måned. Da Kjølleberg samlet dem inn og talte opp i dag, ble han godt fornøyd med oppslutninga. Nå skal ordfører Stein A. Ytterdahl få dem levert, før kommunestyremøtet i ettermiddag.

- Målet med underskriftskampanjen er å forhindre at de 20 sykehjemsplassene blir lagt ned, før det er kommet 20 nye. Det er ikke en protest mot å legge ned sykehjemsplassene, men vi vil ikke ha færre sykehjemsplasser i kommunen.

- Er det mangel på institusjonsplasser i Farsund?

- Da vi kontaktet inntakskontoret fikk vi oppgitt at det var 12-13 stykker på venteliste. Da vi henvendte oss til de som er ute i felten, ble det sagt minst 20 ventet på en plass, og det er nok nærmere sannheten. Det ser også ut for at det kan være mørketall her, sier Kjølleberg.