Politiet skjøt person i beinet

Politiet i Kristiansand skjøt en mann i beinet i forbindelse med pågripelse i en sak som gjaldt tyveri av båt.

SE VIDEO: Vitner filmet pågripelsen kort tid etter skudd ble avfyrt.

Mannen som ble skutt i beinet av politiet ved Rona i Kristiansand er alvorlig skadd, men tilstanden skal være stabil. Det opplyser Sørlandet sykehus.

Skyteepisoden skjedde da politiet skulle pågripe personen, opplyser politimester Kirsten Lindeberg i Agder politidistrikt til NRK.

– Det er vanskelig å gå inn i detaljer i saken allerede nå. Men i forbindelse med pågripelse av en person i kristiansandsområdet, så løsnet politiet skudd. Han ble skutt i beinet, og er tatt hånd om av helsepersonell, sier Lindeberg.

Omstendigheter rundt hendelsen vil ikke bli kommentert nærmere fra politiet. Spesialenheten er varslet og vil etterforske saken, sier politimesteren.

Hendelsen skal ha skjedd omkring klokken 10.30 onsdag formiddag.

Politisperring

Politiet vil foreløpig ikke gi flere opplysninger rundt omstendighetene for skytingen.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Innlagt på sykehus

Personen som er skutt i beinet, er tatt hånd om av helsepersonell og innlagt ved Sørlandet sykehus Kristiansand. Han skal være i begynnelsen av 40-årene.

– Vi kjenner ikke til skadeomfanget nå, men vil gå ut med oppdatert informasjon når vi har det, sier Lindeberg.

NRK har vært i kontakt med etterforskningsleder Knut Wold i Spesialenheten. Han sier de snart har mannskaper på vei til Kristiansand, men ønsker ikke nå å gi flere opplysninger.

– Vi har nettopp fått meldingen. Når noen blir skadet under oppdrag rykker vi automatisk ut. Vi sender folk til Agder så fort som mulig, sier Wold.

Et område ved båthavna i Rona i Kristiansand er sperret av. Kriminalteknikere gjør undersøkelser i politibåt og en annen båt som ligger ved brygga.

Kripos er på vei for å gjøre åstedsundersøkelser i båtene og i båthavna i på Rona i Kristiansand. De er på plass om et par timer, opplyser politiet på stedet.

Vitner til politi skyting KRS 29.08.18

Geir Kirkebø og Bjørn Kårikstad ble vitner til den dramatiske politiaksjonen som endte med at en person ble skutt i benet.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Vitne til hendelsen

Geir Kirkebø ble vitne til hendelsen da han var på hyttetur med en kamerat.

– Jeg og en kamerat er på hytta og vi hørte en voldsom opprusning av motor og vi gikk ut for å se. Da var det en båt type «Ibiza» som drev rett utenfor brygga, så kom politibåten fra Rona og kjørte mot.

Kirkebø trodde først det var brann, men personen om bord begynte å hive ting fra båten. Politiet kjørte rett i akterenden på båten og ropte at de var væpnet politi og at han måtte legge seg ned. Det skal han ikke ha etterkommet.

– De ropte flere ganger, og han virket truende. Det endte med at det gikk ett skudd i lufta og så et skudd til. Da hørte vi at han begynte å skrike fælt. Da bordet politiet båten og stabiliserte han, sier Kirkebø.

Ifølge vitnet virket personen veldig truende overfor politiet.

– Han virket helt krakilsk slik vi oppfattet han i hvert fall.

– Det er ikke noe en opplever hver dag. Det er klart det er dramatisk å se at et menneske blir skutt, sier Kirkebø.

Politisperring

Et område i Rona båthavn i Kristiansand er sperret av.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK
Laster kart, vennligst vent...