Poengdeling i dårlig fotballkamp

Start og Bodø/Glimt måtte nøye seg med ett poeng hver i det som ble et svakt eliteserieoppgjør i Kristiansand onsdag. Kampen endte 1-1.

Start Bodø/Glimt

Fra eliteseriekampen mellom Start og Bodø/Glimt på Sparebanken Sør Arena i Kristiansand.

Etter kampen var ingen av aktørene spesielt fornøyd med utfallet. Samtidig måtte både Start-trener Mons Ivar Mjelde og Bodø/Glimts assistenttrener Aasmund Bjørkan innrømme at 1-1 var et rettferdig resultat.

Mons Ivar Mjelde

Mons Ivar Mjelde mente laget spilte en dårlig fotballkbamp.

– Det viktigste for oss er å knekke koden som gjør at vi kan vinne kamper i eliteserien. Det gjorde vi i dag, selv om vi ikke vant. Dette var sånn sett et stort steg for oss. Nå må vi bare fortsette å kjempe, sa Bjørkan til C More etter kampen.

Han ledet Glimt-laget i Kristiansand. Hovedtrener Jan Halvor Halvorsen ble operert for en prolaps i ryggen og var ikke med til Sørlandet.

Start - Bodø Glimt

Misfornøyd Mjelde

Start-trener Mons Ivar Mjelde hadde ikke mye godt å si om kampen etter 90 minutter i regnværet.

– Når vi ikke får tre poeng, er det viktig at det ble ett. Men dette var en kamp med to dårlige lag. Det var ingen god fotballkamp, sa han.

– Det er overraskende at vi ikke klarte å produsere mer, og sånn sett er vi skuffet over prestasjonen. Samtidig må vi nok være fornøyd med ett poeng hjemme mot Glimt i dag, og det skal vi egentlig ikke være, tilføyde han.

Bodø/Glimt var på jakt etter sesongens første seier i Kristiansand og startet oppgjøret med et smell. Mindre enn seks minutter var spilt da amerikanske Zarek Valentin stormet fram fra sin høyreback og fant landsmannen Danny Cruz i god posisjon. Avslutningen som fulgte kunne Start-keeper Håkon Oppdal gjøre lite med. Ballen føk opp i det høyre hjørnet.

Kristoffer Ajer

Starts Kristoffer Ajer fikses på under eliteseriekampen mellom Start og Bodø/Glimt på Sparebanken Sør arena.

Bedre kunne oppgjøret knapt startet for mannskapet til Jan Halvor Halvorsen, men Glimt-treneren kom raskt ned på jorda igjen. Bare to minutter etter ledermålet var Start-back Rolf Daniel Vikstøl på rett sted etter hjørnesparket og kjempet inn utligningen.

Få sjanser

Store sjanser var det ellers bare et fåtall av før pause, men Start sto bak de som kom. Den islandske måltyven Matthias Vilhjalmsson kunne fort sendt sørlendingene i ledelsen da han fikk heade upresset fra god posisjon etter 17 minutter, men avslutningen gikk rett på gjestenes keeper Lasse Staw.

Fire minutter før hvilen havnet et innlegg fra Robert Sandnes på hodet til samme Vilhjalmsson foran mål. Headingen var god, men ballen strøk stolpen.

Start fikk for øvrig kaptein Gudmundur Kristjánsson skadd allerede i første omgang onsdag. Islendingen pådro seg en strekkskade, hvilket er særdeles dårlig nytt for Start.

Annen omgang i Kristiansand ble en sjansefattig affære uten scoringer.

Dermed er Glimt fortsatt sist på tabellen med sine to poeng, mens Start har ni på 12.-plass.