NRK Meny
Normal

Planlegger massivt kjøpesenter midt i gågata

I Vennesla planlegges et åtte etasjer høyt kjøpesenter med inngang fra gågata. Utbyggeren håper politikerne sier ja til planene.

Utbygger Trekanten Bygg AS ønsker å bygge opp et 8-etasjers kjøpesenter i Vennesla sentrum. I dag ble planene presentert for politikerne i bygg- og miljøutvalget i kommune.

Daniel Svendsen

Her, midt i sentrum av Vennesla, vil prosjektutvikler Daniel Svendsen ha et bygg på åtte etasjer.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

Solveig Robstad

Solveig Robstad fra Arbeiderpartiet synes planene virker spennende.

Foto: Håkon Eliassen / NRK
– Jeg tror politikerne vil se hvor mye dette betyr for sentrum, sier prosjektutvikler Daniel Svendsen hos Trekanten Bygg AS.

Kjøpesenter og leiligheter

I dag presenterte Svendsen planene om et kjøpesenter for politikerne i bygg- og miljøutvalget i Vennesla kommune.

Planen til utbyggeren er et åtte etasjers høyt bygg med 100 leiligheter i de seks øverste.

I selve kjøpesenteret skal det være til sammen 30 butikker fordelt på 10.000 kvadratmeter, og på utsiden skal det være store utearealer og lekeplass.

Det betyr at han ønsker at Vennesla skal ta opp kampen mot Sørlandssenteret.

– Dette vil være et nytt løft for sentrum. Det har vært stagnasjon i handelen de siste årene. Skal vi få til noe, må vi få til en mengde butikker for å dekke behovet, sier Svendsen.

Han sier det er krevende å bygge et kjøpesenter i sentrum, og at de derfor trenger boliger.

– Det er viktig å ta med at dette er nordenden av sentrum. De høyeste etasjene legges vekk fra der de øvrige eiendommene ligger, sier Svendsen.

For høyt

Det planlagte bygget er på åtte etasjer, og per i dag er det regulert til å bygge bare fire etasjer i sentrum av Vennesla.

Dette er altså dobbelt så høyt, men Svendsen håper politikerne vil gi positive signaler.

– Politikerne synes det var mye å svelge, men det er bare positive tilbakemeldinger som har kommet i ettertid, sier Svendsen.

– Men de enkelte partiene trengte litt tid, og det har jeg forståelse for, sier han.

Solveig Robstad fra Arbeiderpartiet, som leder bygg- og miljøutvalget, var en av politikerne som hørte på planene i dag.

– Dette er spennende. Utrolig spenstig. Nytenkende. Det er utrolig positivt at det er noen som har store planer for Vennesla, sier Robstad.

– Men det er langt unna det sentrumsplanen sier i dag. Så å gi en prinsipiell avgjørelse på dette er ikke lett, sier hun.