Partileder anmelder trusler

Leder for Demokratene, Makvan Kasheikal, fikk mange trusler etter at han uttalte seg om Anders Behring Breivik og terrorangrepet på Utøya. Nå har han anmeldt saken.

Makvan Kasheikal, leder Demokratene Kristiansand

Demokratenes leder, Makvan Kasheikal, skal ha fått et hundretalls trusler.

Foto: Tom Nicolai Kolstad / NRK

Partilederen som er bosatt i Kristiansand, sier at truslene kommer både fra folk på Sørlandet og folk fra andre steder i landet.

Selv tar han saken som først ble omtalt i VG, svært alvorlig.

– Jeg tar det såpass alvorlig at jeg har vært i kontakt med politiet. På bakgrunn av truslenes karakter, har jeg også valgt å anmelde saken, sier Kasheikal til NRK.

Ifølge Kasheikal skal truslene dreie seg om to forskjellige ting. Noen av dem er rasistiske, mens andre er trusler om vold.

Uttalte seg om Breivik og terroren på Utøya

Truslene kom etter at Kasheikal i et intervju med VG, uttalte seg om terrorangrepet på Utøya. Han sa blant annet at om det hadde vært opp til ham, burde Breivik blitt skutt og drept.

– Hva tenker du nå i ettertid om det du sa?

– Jeg mente at om det hadde vært flere operative tjenestemenn og om politiet hadde vært ute på Utøya tidligere, kunne de berget liv ved å skyte eller skade Breivik, noe som er vanlig praksis under terrorhandlinger i mange andre land, sier Kasheikal.

Han påpeker at han snakker om å skyte under selve terrorhandlingen og at det ikke dreier seg om dødsstraff.

Et hundretalls trusler

Ifølge VG skal Kasheikal ha fått et hundretalls trusler. Hvor mange som er av en så alvorlig karakter at de er anmeldt, vil Kasheikal selv ikke si noe om så lenge saken er under etterforskning.

Makvan Kasheikal har vært i møte med Politiets sikkerhetstjeneste for å få vurdert sin egen risiko.