NRK Meny
Normal

Ordfører truet: – Dette har slitt på meg

Politiet har pågrepet en mann i 60-årene som er siktet for å ha truet Arne Thomassen. Lillesandsordføreren sier de siste ukene har vært svært tøffe.

Arne Thomassen

I to år har ordfører i Lillesand, Arne Thomassen, mottatt sjikanerende og truende brev. Nå er en person pågrepet og siktet i saken.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Jeg håper at politiet har tatt den rette personen, sier Thomassen til NRK.no.

Fædrelandsvennen skriver torsdag at en mann i 60-årene er pågrepet og siktet for å ha skrevet trusselbrev til Thomassen og en rekke andre personer i Lillesands-området.

– Mannen ble pågrepet i dag og vil nå bli avhørt. Vi gjennomfører samtidig en husransakelse på jakt etter spor, sier etterforskningsleder Leif Ole Saanum ved Lillesand lensmannskontor til fvn.no.

– Som ordfører skal du tåle mye. Og man må tåle mye. Men nå ble det såpass mye press at jeg kjenner at det har slitt på meg.

Arne Thomassen

Pågått i to år

Thomassen sier til NRK at han har mottatt trusselbrev i omkring to år. I løpet av den tiden har det dumpet inn 22 brev i alt. Flere av dem inneholder grov sjikane og trusler.

– Fra begynnelsen tok jeg det ikke på alvor, men da det fortsatte, begynte jeg å samle de inn, sier Thomassen.

Ifølge lillesandspolitikeren har truslene bare blitt grovere og grovere. For to uker eskalerte saken da Thomassen gikk til anmeldelse. På én uke har han mottatt tre-fire trusler.

– Ett av brevene er en trussel hvor avsenderen ber meg om å trekke tilbake politianmeldelsen. Hvis ikke truer han med at det vil komme fram opplysninger. Dette er jeg ikke vant til. Jeg er vant med å stå i vinden – tåle kritikk og politisk uenighet. Men hvis folk kritiserer jobben jeg gjør, så står de fram i full offentlighet, sier Thomassen.

– Det er ubehagelig

Han forteller at det har vært flere avsendere av brev, men at det nå dreier seg om en enkeltperson. Han legger ikke skjul på at det har vært en tøff tid.

Arne Thomassen

Arne Thomassen legger ikke skjul på at det har vært en tøff tid.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Som ordfører skal du tåle mye. Og man må tåle mye. Men nå ble det såpass mye press at jeg kjenner at det har slitt på meg. Det er ubehagelig, sier Thomassen.

– Hva har innholdet i brevene vært?

– Det startet med tegninger hvor jeg ble sammenlignet med nazister. Noen av tegningene kunne oppfattes som morsomme, men for meg var det ikke det. Jeg har tatt sterkt avstand fra mye av det brevene inneholder av beskyldninger. Noen brev hadde også rasistisk trekk som jeg liker svært dårlig, sier ordføreren.

Et av de siste brevene ble sendt til en sentral person i Lillesand Høyre. Der ble det gitt karakteristikker av Thomassen som var usedvanlig grove.

Nå håper han dagens pågripelse kan føre til at saken får en slutt, men han er ikke sikker.

– Det er for tidlig å si. Jeg sitter med de samme opplysningene som har kommet fram i media i løpet av dagen, sier Thomassen.