Hopp til innhold

Omkomne fiskere hentes opp

Den ene fiskeren ble fraktet til overflaten i løpet av natten. Torsdag morgen starter arbeidet med å hente ut den andre.

Leiteaksjon etter fiskarar

TIL OVERFLATEN: Under arbeidet med å hente ut den første omkomne oppdaget bergingsmannskapene fisker nummer to. Den siste hentes til overflaten i løpet av torsdag. Kystvaktskipet «Tor» like ved Korshavn onsdag ettermiddag.

Foto: Lars Eie/NRK

– Jeg regner med at den andre omkomne er hentet til overflaten i løpet av torsdag ettermiddag eller tidlig kveld, sier Bjart Gabrielsen i mandalspolitiet til Nrk.no.

Den første ble hentet opp fra havet utenfor Farsund i løpet av natt til torsdag og deretter brakt til land.

Fra 155 meters dyp

Onsdag ble det klart at begge fiskerne befant seg i styrhuset i den forliste båten. Den første ble lokalisert 18. mars, over to uker etter at båten ble funnet på 155 meters dyp.

Carina savnet båt

FORSVANT: 7 uker etter Carina-havariet er begge fiskerne i ferd med å bli hentet opp.

Foto: Scanfishphoto.com

De siste dagene har mandalspolitiet slått fast at opersjonen er teknisk krevende.

– Mange elementer skal passe. Mye utstyr skal jobbe sammen og styres fra en båt langt borte fra vraket. Dette kan ta tid, det er en særdeles komplisert aksjon, sa Gabrielsen onsdag.

Funnet med miniubåt

Fiskebåten Carina forliste utenfor Farsund 12. februar. Det ble da satt i gang en leteaksjon hvor lokale fiskere også deltok.

Etter 17 dager fant man fartøyet på havbunnen mellom Korshavn i Lyngdal og Ullerøy i Farsund.

Les også:

Etter uker med mye uvær kunne man denne uka gjenoppta jobben med å hente den ene av de omkomne ut av båten.

I den forbindelse oppdaget personellet som kjører den fjernstyrte undervannsfarkosten at også den siste fiskeren var i styrhuset.

– Stor lettelse

Onsdag kveld var det derfor stor lettelse i Lindesnes-samfunnet. Ordfører Janne Fardal Kristoffersen var tydelig berørt da hun uttrykte sin medfølelse og lettelse.

– At begge nå er funnet er utrolig godt for de pårørende som har hatt en utrolig tøff tid, sa Fardal Kristoffersen.

Familie, venner og fiskere var samlet til minnestund for de to den 10. mars. Minnestunden fant sted på Solstrand leirsted. Over 600 mennesker møtte fram til seremonien.

Det er ikke tatt stilling til om båten skal heves.