NRK Meny
Normal

Nytt Grimstad-budsjett

Satser på litteraturhus - tross dårlig økonomi.

Litteraturhuset - Ibsen/Hamsunsenter i Grimstad

Tegning av Litteraturhuset

Foto: Illustrasjon fra Litteraturhuset

Grimstad satser på både litteraturhus og utbygging av Landvik bo- og omsorgssenter. Det ble klart etter at samarbeidspartiene, Venstre, Høyre, KrF og Sp, idag la fram nytt budsjettforslag for 2008.

Tidligere har rådmann i Grimstad valgt å utsette de nevnte prosjektene, på grunn av kommunens dårlige økonomi.

Samarbeidspartiene legger opp til at det nye biblioteket skal finansieres gjennom lån og inntekter fra salg av Agder Energi-aksjer.

Tror på større inntekter

Hans Antonsen

Ordfører Hans Antonsen

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Det var knyttet stor spenning til samarbeidspartienes budsjettforslag som ble lagt frem i dag. Og det var gode nyheter ordfører Hans Antonsen, kom med.

- Vi har gjort vanskelige omprioriteringer. Vi ser litt mer optimistisk på framtidige inntekter og det betyr at vi får plass til de større prosjektene, sier Antonsen.

Biblioteket finansieres gjennom lån og gjenværende inntekter etter salg av Agder Energi-aksjer i 2001. Ibsen/Hamsunsenteret og litteraturmuseum er ikke medregnet i biblioteket. Dette skal kommunen søke staten om støtte til.

Innstramming fra 2009

I rådmannens budsjett var det foreslått økt eiendomsskatt, utsettelse av både Litteraturhus, bo- og omsorgssenter, og tribuneanlegg på Levermyr. Det nye budsjettforslaget inneholder ikke økning i eiendomsskatten, derimot kommer kuttene på en del nye forslag som lå i rådmannens budsjettforslag.

Men fra og med 2009 må hele kommunen innstille seg på en viss innstramming i de økonomiske rammene. - Det er snakk om ca. en prosent, sier ordføreren.