Nytt bibliotek igjen på agendaen

Grimstad kan få nytt bibliotek til byjubileet i 2016. Flertallet av politikerne stemte for at det omsider skal bygges nytt biblioteket ved rutebilstasjonen.

Bibliotek

Grimstad som er kjent for store forfatternavn - har små og trange kår for bøkene.

Foto: NRK

Bibliotek Grimstad

Her holder Grimstad bibliotek til i dag.

Foto: NRK

Formannskapet i Grimstad diskuterer i dag saken som har rullet i Ibsen og Hamsun-byen helt siden 1980.

Grimstad bibliotek flyttet da inn i midlertidige lokaler i Storgaten.

– 30 år er vel nok

Strid om nytt bibliotek og plassering har pågått i årevis. Venstres Anne Mo Grimdalen var tydelig på at ørkenvandringen nå måtte ta slutt.

– 30 år er vel nok. Dette kan være den muligheten formannskapet og kommunestyret har til endelig å få bestemt seg og og kommer videre. Det er det første steget, men dette steget er viktig, sa Grimsdalen.

Grimstad formannskap

Her stemmes det i formannskapet.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Også varaordfører Anne Merete Holmberg (Ap) ville lande saken.

– Det er på tide at vi får landet dette prosjektet. Nå har det blitt skjøvet tilbake i så mange år og vi har brukt mye penger på utredning. Nå er det bibliotekets tur.

Et knapt flertall i formannskapet gikk i ettermiddag inn for å bygge nytt bibliotek.

Uenige om lokalisering

Mens flertallet vil legge biblioteket til rutebilstasjonen, vil mindretallet plassere biblioteket i øvre bydel, for å skape mer liv der.

– Biblioteket bør ligge i øvre sentrum. Det vil styrke handelen og vitalisere øvre sentrum på en helt annen måte enn i dag. Fremskrittspartiet er villige til å gå i dialog på alle alternativer som ligger i øvre sentrum, sier Lars Erik Ødegården (Frp).

Om to uker skal kommunestyret ta den endelige beslutningen – både om biblioteket skal bygges og hvor det skal plasseres. Tidligere har det vært maratondiskusjoner med høy temperatur når bibliotek har stått på sakskartet i Grimstad.

Nytt bibliotek Grimstad

Flertallet vil at dagens postbygg, der også politiet holder til, skal gjøres om til bibliotek.

Foto: Svein Sundsdal / NRK