Hopp til innhold

Austin - ny utfordrer

Nykommer onsdag 3.desember er Keith Austin, bosatt i Åmli, med låta ”Sober, Sick & Sorry”.

Keith Austin

Keith Austin har lang strengeerfaring.

Foto: Austin Music

Sørlandstoppen er NRK Sørlandets musikkliste med utøvere fra Aust- og Vest-Agder. Vi mottar mye musikk til programposten av utøvere som ønsker å delta i denne uhøytidelige konkurransen.

Juryen presenterer denne gang amerikaneren Keith Austin som har giftet seg norsk og har etablert seg i Åmli. Han har dannet Keith Austin Band som i dag består av norske musikere fra Sørlandet og de har i vår gitt ut cd’en ”Sober, Sick & Sorry".

Fortid i Dr. Hook

Keith Austin er sørstatsmann fra Georgia, USA og har vært gitarist i det legendariske bandet Dr. Hook. Han har spilt gitar siden han var liten gutt og gjennom sine forbilder, Merle Haggard, Willie Nelson og Waylon Jennings lærte han kunsten å spille og synge med innlevelse og følelse.

Blueslåt

Han mestrer de fleste musikkstiler og hans nyeste cd har låter som er en blanding av rock, blues, gospel og countrymusikk. Låten vi har valgt er en blues hvor hans dype stemme og gode gitarspill er fremtredende.

Det var amors piler som fikk han til Norge og Åmli er blitt hans nye hjembygd. Keith Austin Band er foruten Keith på gitarer, dobro, munnspill og vokal, Tor Anders Stadheim (trommer og perkusjon), Kristian Vågsnes (bassgitar) og Michael Sunding (tangenter).

Utfordrer Hunsbedt

Keith Austin utfordrer Sørlandstopplista som for tiden toppes av Sindre Hunsbedt fra Kvinesdal, etterfulgt av Florian fra Kristiansand, Christina fra Tvedestrand, Jorunn Hansson-Messel fra Kristiansand og Big-B fra Lillesand.

Sørlandstoppens jury avgjør, sammen med lytternes egne poeng, rekkefølgen på lista. Neste ukes nykommer kan du høre fredag i vår ettermiddagssending på radio, og på våre internettsider. Det blir også en liten presentasjon i vår Kulturkalender på TV fredag i vår distriktssending. Fra fredag kan du forhåndsstemme på din lokale musikkfavoritt på SMS.

Stemmelista

1. Critical Point / Sindre Hunsbedt
2. Pleasure Smile / Florian
3. Undo me / Christina
4. Keep up the Faith / Jorunn Hansson-Messel
5. I love trouble / Big-B
6. Sober, Sick & Sorry / Keith Austin