Hopp til innhold

Spennende folkemetallmusikk på Sørlandstoppen!

Glittertind fra Lillesand er nykommer med "Går min eigen veg" onsdag 17.juni

Glittertind
Foto: Fiona Sandvik

Sørlandstoppen har sin siste sending onsdag 17.juni før vi tar sommerferie.

Landkjenning

Glittertind slapp sitt nyeste album ”Landkjenning” den 25.mai i hele Europa og den har fått strålende kritikk fra norsk og utenlandsk presse og blitt presentert i NRK programmene ”Norsk på norsk” og ”Under lupen” og gjør det allerede sterkt på VG-lista topp 30 norsk.

Glittertind

Glittertind
Foto: Fiona Sandvik

Hovedmann i duoen Glittertind er Torbjørn Sandvik fra Lillesand som er vokalist og gitarist i bandet sammen med Geirmund Simonsen som spiller trommer, bass, orgel, trekkspill, korer og har gjort programmering på albumet mens Stefan Theofilakis spiller fløyte på låten ”Går min eigen veg”.

Torbjørn Sandvik har hentet inspirasjon fra norsk og norrøn historie og skapt utrolig steningsfull musikk med låter som varierer fra folkemusikkinspirert rock og metall til opprockede versjoner av norske folkeviser. "Landkjenning" er en studioproduksjon da Torbjørn Sandvik (23) for tiden er psykologistudent i Oslo.

Lillesand utfordrer Grimstad

Glittertind utfordrer Sørlandstopplista som for tiden toppes av Lotta fra Grimstad etterfulgt av Bermuda Triangle fra Kristiansand/Mandal, Marte Haugen fra Grimstad, Evan Seleven fra Kristiansand og Silje Tronstad fra Kristiansand. Sørlandstoppens jury avgjør, sammen med lytternes egne poeng, rekkefølgen på lista

Stemmeliste

1. Rundt og Rundt / Lotta
2. One without the other one/
Bermuda Triangle
3. Take me away / Marte Haugen
4. Love Take-off / Evan Seleven
5. Call me / Silje Tronstad 6. Går min eigen veg / Glittertind