Hopp til innhold

Bruun-Gundersen vraket fra stortingslista

I løpet av helgen er det blitt klart at begge de to Frp-profilene Åshild Bruun-Gundersen og Jon Helgheim vrakes fra stortingslista. – Leit, sier Siv Jensen.

Åshild Bruun-Gundersen

Stortingspolitiker og Frps helsepolitiske talsperson, Åshild Bruun-Gundersen (34), ble søndag vraket som toppkandidat i partiet til fordel for Marius A. Nilsen.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Bruun-Gundersen tapte søndag nominasjonskampen i Aust-Agder Frp mot Marius Nilsen fra Grimstad.

– Det var en jevn votering, og det var jeg forberedt på. Nominasjonsmøtet valgte en annen kandidat, og det må jeg nesten bare akseptere, sa Bruun-Gundersen til NRK etter at nederlaget var klart.

Det var knyttet stor spenning til om politikeren med 18 års fartstid i partiet ville få fornyet tillit da nominasjonskomiteen var samlet i Grimstad kommunehus.

Møtet startet med at Andreas Arff fra Arendal trakk seg som motkandidat. Fem andre kandidater som var foreslått til å stille, valgte også å trekke seg.

Dermed var det kun Marius A. Nilsen fra Grimstad som var eneste motkandidat til den sittende stortingsrepresentanten og partiets helsepolitiske talsperson.

Jevn votering

Nilsen ble valgt som partiets nye toppkandidat etter en votering som endte 15–14.

36 åringen fra Grimstad Frp er et relativt ubeskrevet blad i Frp-sammenheng. Han kommer opprinnelig fra Askøy utenfor Bergen.

På storskjerm i Grimstad kommunehus takket Nilsen for tilliten etter møtet.

Marius A. Nilsen er Frps nye toppkandidat

Den nye toppkandidaten, Marius A. Nilsen fra Grimstad Frp takket for tilliten via storskjerm i kommunehuset i Grimstad da resultatet av voteringen var klart.

Foto: Miriam Grov / NRK

– Jeg ønsker Marius lykke til videre, sier Bruun-Gundersen til NRK.

Leder i nominasjonskomiteen, Lene Langemyr, sier de hadde forventet en jevn votering. Bruun-Gundersen var foreslått på en førsteplass på nominasjonslisten.

– Nå når Marius er valgt håper jeg hele partiet stiller helhjertet bak det og kjemper sammen om å beholde mandatet vårt på Stortinget, sier hun.

Lene Langemyr, FrP

Leder i nominasjonskomiteen håper partiet nå vil stille seg helhjertet bak Marius A. Nilsen som ble valgt som ny toppkandidat.

Foto: Miriam Grov / NRK

Helgheim ferdig på Stortinget

Lørdag ble det også klart at Frps innvandringspolitiske talsperson, Jon Helgheim (39) tapte kampen om den sikre førsteplassen på stortingslisten til Buskerud Frp.

Helgheim uttalte til NRK at han med dette er ute av stortingslista og ikke stiller til stortingsvalg neste år.

Stortingsrepresentant Morten Wold vant med 23 mot 17 stemmer.

– Jeg er glad for støtten og er klar for ekstra innsats inn i valgkampen, sier Morten Wold til NRK.

mu-20171020-004

Jon Helgheim tapte kampen om den sikre førsteplassen på stortingslista til Buskerud Frp mot Morten Wold.

Foto: Morten Uglum / Aftenposten

Jensen om profil-exit i Frp: – Leit

Frp-leder Siv Jensen sier til NTB søndag at hun synes det er leit at Helgheim og Bruun-Gundersen har tapt nominasjonskampene i fylkeslagene.

– Jeg gratulerer de som er nominert, og så synes jeg det er leit at både Helgheim og Bruun-Gundersen ikke ble nominert, men igjen det er bare plass til en på toppen.

Hun understreker at det er de respektive fylkene som gjennomfører nominasjonene, og at partiledelsen ikke blander seg inn eller har noe med det å gjøre.

Siv Jensen og Bent Høie

Siv Jensen synes det er leit at både Helgheim og Bruun-Gundersen er vraket fra stortingslista.

Foto: Vidar Ruud

Siste nytt fra NRK Sørlandet