NRK Meny
Normal

Mystisk pengesluk utenfor banken

Torsdag måtte bankansatte i DNB Arendal tilkalle politiet etter et pengefunn. I et sluk utenfor banken ble det oppdaget et stort antall mynter.

DNB Arendal

I et sluk rett utenfor banken ble det funnet nærmere 3000 kroner i mynter. (Bilene på bildet har ingenting med saken å gjøre)

Foto: Pål Tegnander / NRK

– En ansatt som kom på jobb i går morges så at det var noe i sluket. Ved nærmere ettersyn viste det seg at det lå en del mynter der, sier banksjef Per Johnsen til NRK.no.

– Ingen vanlig sparebøsse

Sluk utenfor DNB Arendal

Dette kan med rette kalles et pengesluk etter torsdagens funn.

Foto: Pål Tegnander / NRK
Norske mynter.

Mynter fra 20-kronere og nedover ble funnet i hullet i bakken. (Ill. foto)

Foto: Scanpix / SCANPIX

Funnet var såpass merkelig at politiet etter hvert ble tilkalt.

– En blir jo overrasket over et slikt funn. Det er ikke en vanlig sparebøsse, sier banksjefen.

I 15.30-tiden var det ifølge Agderposten uniformert politi på stedet til å holde kontroll med sluket til man fikk åpnet det.

Etter at kommuneansatte hadde hjulpet patruljen med å få opp sluket, gikk politiet inn i banken og vekslet inn beløpet i sedler, som ble fraktet til Arendal politistasjon.

Ingen forklaring

Ifølge vaktleder Øyvind Gautestad ved politistasjonen dreier det seg om i underkant av 3000 kroner.

Foreløpig behandles beløpet som hittegods.

Det er et mysterium hvor pengene stammer fra, men leder Vigdis Songedal i vinningsavdelingen i arendalspolitiet lanserer en mulig teori.

– Vi vet ikke hvordan pengene havnet der. Men en nærliggende tanke er om det kan være noen som har mistet en pengepose. For eksempel kan det ha vært noen som skulle levere dagsomsetning til banken, som har mistet pengene i sluket og ikke fått de opp igjen, sier Songedal til NRK.

I så fall kan ikke den uheldige ha hatt spesielt stor trang til å få pengene opp igjen. Hverken banken eller politiet har hørt noe.

– Jeg har ingen formening om hva dette kan være, sier banksjefen.

Ber om tips

Politiet ber om tips i saken fra folk som vet noe om pengene og hvordan de havnet i det cirka 40 x 40 centimeters hullet.

– Er det noen som har mistet penger i nærheten av sluket rett utenfor DNB Arendal, vil vi gjerne ha tilbakemelding på det, sier Songedal.