Mykjåland klar for Australia-kampen

Landslagsspiller Lene Mykjåland fra Kristiansand friskmeldes og spiller skjebnekampen mot Australia onsdag.

Mykjåland Knutsen

Lene Mykjåland (t.h.) får trøst av lagvenninnen Guro Knutsen Mienna etter at hun måtte forlate banen i første VM-kamp.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Lene Mykjåland (24) ble satt ut av spill av en kraftig lårhøne i landslagets åpningskamp mot Ekvatorial-Guinea. Kampen mot Brasil søndag røyk for Røa-spilleren, men nå er Mykjåland restituert.

LES: Mykjåland ute Mienna testes

- Har alt vi mangler

Landslagssjef Eli Landsem sier til VG at hun er glad for at Mykjåland er klar for morgendagens skjebnekamp mot Australia i Leverkusen. En kamp de norske kvinnene må vinne.

Kvinnelandslaget har ikke vist storspill hitti i VM, spesielt har det skortet på presisjon både i pasnings- og angrepsspillet. Landsem mener sørlendingen har alt fotballandslaget mangler offensivt.

– Lene har en stor spilleforståelse og ser lukene. Hun skaper ro og gjør de andre gode. Hun har alt vi mangler offensivt, sier Landsem til avisa.

Veldig klar for kamp

Lene Mykjåland gleder seg over at hun nå er friskmeldt og spilleklar.

– Jeg verker veldig etter å få slippe til mot Australia. Det står ikke bare om en kvartfinaleplass, men også muligheten til å komme til OL i London neste år.

– Vi må få til det offensive spillet og rett og slett skape flere sjanser, sier Mykjåland til VG.

Uavgjort holder ikke

Australia tapte sin kamp mot Brasil, og vant mot Ekvatorial-Guinea. Norge vant også sin kamp mot Ekvatorial-Guinea og tapte mot Brasil, dermed står begge lag på tre poeng etter to kamper.

Uavgjort vil ikke holde for Norge fordi Australia har en bedre målforskjell.