NRK Meny
Normal

Mistenkt falsk lege pågrepet

En trygdet småbarnsmor fra Sørlandet som skal ha gitt seg ut for å være lege, ble torsdag formiddag pågrepet i Kristiansand.

Falsk lege

Skjermdump med et av bildene kvinnen skal ha tatt av seg selv iført legeklær.

Foto: privat

Etterforskningsleder Jens Martin Reiersølmoen i Arendal sier til TV 2 at det ikke var noe dramatikk under pågripelsen, som skjedde i en leilighet i Kristiansand. Etter det TV 2 erfarer har politiet forsøkt å pågripe kvinnen siden tirsdag kveld.

– Den bedragerisiktede kvinnen ble pågrepet i ën leilighet i Kristiansand i formiddag, sier Jens Martin Reiersølmoen til NRK.

Jens Martin Reiersølmoen

Etterforskningsleder Jens Martin Reiersølmoen bekrefter at politiet har fått henvendelser om den falske legen fra flere kanter av landet.

Foto: Sander Heggheim / NRK

Kvinnen i 30-årene sitter nå i arresten i Kristiansand i påvente av å bli transportert til Arendal der politiet vil avhøre henne.

– Politiet fant kvinnen alene i leiligheten til en bekjent. Pågripelsen fant sted uten dramatikk, sier Reiersølmoen.

Tidligere varetektsfengslet

På sensommeren satt kvinnen varetektsfengslet i 14 dager. I denne perioden kom det opp tre nye forhold, som hun skal avhøres nærmere om. I to av sakene skal hun ha utgitt seg for å være nevrokirurg.

I etterkant av fengslingen har anmeldelsene strømmet inn fra hele landet om ulike bedrageriforhold som kvinnen skal være innblandet i.

Ifølge politiet omfatter nå siktelsen minst sju saker. I tillegg sier politiet at de etterforsker en rekke andre anmeldelser.

– Det gjelder bedragerier og en trusselsak, sier Reiersølmoen.

Han legger til at det har vært en omfattende sak å etterforske.

– Det har vært vanskelig å få inn anmeldelser fra de forskjellige involverte. Vi mangler fortsatt anmeldelser fra folk som sier de vil gjøre det, sier han.

Kvinnens forsvarer: – Kjedelig for henne

Kvinnens advokat Ole J. Devold sier pågripelsen gjelder nye forhold som har skjedd etter at hun ble løslatt fra varetekt.

Ole J. Devold

Forsvarer Ole J. Devold, skal møte den bedragerisiktede kvinnen i løpet av torsdag kveld.

Foto: Leif Dalen / NRK

– Jeg har akkurat fått beskjed fra politiet om at hun er pågrepet for nye forhold som skal være begått etter at hun ble løslatt fra varetekt i august. Det er selvfølgelig kjedelig for henne å bli pågrepet på nytt.

Han sier han ikke vet mer om forholdene annet enn at det jobbes med en siktelse.

Vant budrunde til 20 millioner

Kvinnen i 30-årene fikk blant annet tillit hos en boligselger og vant en budrunde på en luksusbolig til 20 millioner kroner. Hun var i virkeligheten blakk og uten jobb, skrev VG lørdag. Kvinnen har dommer på seg tilbake til 2007 for lignende forhold.

Kvinnen vil samarbeide og forklare seg. Det er hun helt klar på, har hennes advokat Ole J. Devold tidligere sagt til NRK. I likhet med politiet er advokaten kritisk til at saken har fått så mye omtale på sosiale medier.