Mener det er for dårlig busstilbud

Festivaldeltakere klager på det de mener er et elendig transporttilbud hjem fra musikkfestivalene Skral og Canal Street.

Canal Street, hovedscenen 2015

Fullt liv under Canal Street i år.

Foto: Erik Wiig Andersen / NRK

Ole Johan Lillegaard, mangeårig festivaldeltaker og sentral i musikkmiljøet i Arendal, mener transporttilbudet hjem fra musikkfestivalene Skral og Canal Street i sommer var til dels elendig.

Selv dro han hjem før konsertene var over pga av manglende busstilbud.

– Folk blir rett og slett forbanna når de står i køer hele dagen og må stå i taxikø for å komme seg hjem, sier Lillegaard til NRK.

Ole Johan Lillegaard

Ole Johan Lillegaard.

Foto: Erik Wiig Andersen / NRK

Det var 11 000 besøkende på Skral i Grimstad, og opp mot 20 000 under Canal Street.

– Jeg var skuffet etter å ha vært på Skral-festivalen. Jeg oppdaget at det gikk nattbuss til Lillesand og Kristiansand, men ingen til Arendal, forteller Lillegaard.

Han sto dermed uten busstilbud etter at siste konsert var ferdig.

– På Canal Street måtte du gå før den store hovedkonserten var ferdig for å komme deg hjem på en billig og grei måte, sier arendalsmannen.

Lillegaard mener det er veldig ekskluderende når mange må kaste seg i en taxi for å komme seg hjem.

Les også:

Må vurdere markedet

Agder Kollektivtrafikk. Selskapet har ansvaret for bussdriften i Aust-Agder. Thomas Ruud Jensen er nestleder i selskapet og han mener busselskapene selv må vurdere markedet om kvelden siden de ikke får offentlig tilskudd.

– Nattbusser har vært drevet uten tilskudd fra det offentlige. Og da vil vi i AKT overlate dette til busselskapene slik at de kan selv vurdere om det er et marked for nattbuss, sier Jensen til NRK.

Les også:

Billettsalget avgjør

Pressesjefen i Skral-festivalen i Grimstad, Mikal Vassbotn, forteller at billettsalget i forkant avgjør hvor bussene skal gå.

– Når vi planlegger busstilbudet til festivalen må det skje noen måneder i forkant. Da ser vi på hvor mange billetter vi har solgt i byene. På det tidspunktet hadde vi solgt mange flere billetter til folk i Kristiansand enn i Arendal, opplyser Vassbotn.

– Når konsertene varer til klokken 02 oppleves det veldig ekskluderende å måtte kaste seg i en taxi for å komme seg hjem, mener Lillegaard.

Buss i Arendal

En de hvite bussene i Arendal sentrum.

Foto: Erik Wiig Andersen / NRK