NRK Meny
Normal

Kampsang mot Frp

En guttegjeng fra Risør mener det er på sin plass med litt humor i valgkampen og har bruker Beyoncé til å hetse Frp.

Øystein Vereide og Simen Aukland

Øystein Vereide og Simen Aukland synger om Frp på YouTube.

Foto: Skjermdropp: youtube.com

Med en parodi på "If I Were A Boy", som orginalt er fremført av Beyoncé Knowles, ønsker 18 år gamle Simen Aukland å få litt flere til å stemme på de rødgrønne.

Han og de tre kameratene har lagt ut sangen "Hvis Frp vinner valg" på YouTube.

Teksten oppfordrer folk til å flytte fra Norge dersom Frp vinner valget, og om hvordan samfunnet vil bli med Frp ved roret.

– Jeg ønsker et rød-grønt alternativ som aldri før, og vi må ha litt humor inn i valgkampen også. Jeg synes dette er en morsom måte å vise hvor lite jeg ønsker Frp i en regjering, sier Aukland.

Aukland er den som står for teksten, og han er ikke sikker på om de tre andre stille seg hundre prosent bak ham når det gjelder budskapet i sangen.

– Vi er fire kamerater med fire ulike interesser som har laget en del parodier også før. Det er jeg som står for det politiske for å si det sånn, men jeg regner med at de er enige, for de er tre fornuftige mennesker, sier 18-åringen.

Han er medlem av AUF i Risør og skal stemme på Ap mandag.

– Du sier i sangen at du skal flytte om Frp vinner valget. Er det alvorlig ment?

– Altså nå går jeg siste året på Risør videregående skole, så du skal ikke se bort fra at jeg tar utdanning i utlandet om det blir en borgerlig regjering. Men det gjør jeg kanskje uansett...