Hopp til innhold

Maskot-stilling ledig

Fotballklubben Start er på jakt etter en ny person som kan fungere som maskot. Bedriftsmarkedssjef Christer Paulsen gir oss her en liten maskot-demonstrasjon.

- Nå er det godt og varmt her inne! sier bedriftsmarkedssjef Christer Paulsen, idet han har fått kledd på seg maskot-drakta til Start. Helt siden 2008 er det den samme mannen som har befunnet seg inne i tigeren Gulrik.

- Vi er ute etter en avløser til "Gulrik", som kan være med og sørge for at det kan bli litt aktivitet rundt kamper, og rundt det som har med Start å gjøre, sier Paulsen.

Må være glad i barn

Allerede har mange henvendt seg som interesserte i jobben. Det er flere kriterier til jobben, men et godt øye til de minste, er det viktigste:

- Han eller hun må være glad i barn. Ellers må det være en person som har litt høyde, og kan være med og skape litt stemning, og ikke er redd for å drite seg ut. Ingen vil jo kunne se hvem dette er, så kanskje det er en redd person som har lyst til å utfolde seg litt. Da kan han gjøre det i drakten til Gulrik, sier Paulsen.

- Hvordan er han som er Gulrik i dag?

- En spilloppmaker. En høy og morsom fyr, og han er veldig positiv og glad i Start.

Hemmelig identitet

bukser

Gulrik-maskoten opererer under hemmelig identitet.

Foto: Øivind Eskedal / NRK

Hvem som er dagens Gulrik, får vi ikke lov til å avsløre. Men vi fikk møte ham i kantina på en arbeidsplass i Kristiansand. Han kan fortelle om en god temperatur året rundt:

- Jeg kan iallefall si såpass, at jeg er den eneste personen på Sør Arena som har det godt og varmt hele sesongen, sier kristiansanderen.

- Hva er forskjellen på deg nå, enn når du er inne i Gulrik?

- Når jeg går inn i Gulrik, er det som en bryter som går på. Der mister du alle hemninger, og det blir til og med godtatt. Jeg får liksom ut noe av den jeg er innerst inne.

Jobben som Gulrik, er ikke betalt. Men dagens Gulrik mener at belønningen ikke kan måles i kroner og øre:

- Hvis folk har lyst til å se gleden til unger og voksne, er det bare å kontakte Start. For dette er gøy, sier han.