Marie ble drept av ett knivstikk

Det viser den foreløpige obduksjonsrapporten. Politiet vil ikke gå ut med hvor 17-åringen ble rammet, men bare at hun døde av det ene stikket.

Avdøde Marie Skuland som ble knivstukket på Sørlandssenteret

17 år gamle Marie Skuland jobbet som sommervikar på Coop OBS på Sørlandssenteret, og ble knivdrept på arbeidsplassen.

Foto: Privat

Den 15 år gamle jenta som er sikta for drapet på Sørlandssenteret 26. juli, nekter straffskyld. Hun er også sikta for drapsforsøk på ei 23 år gammel kvinne.

Politiet mener de har danna seg et greit bilde av selve hendelsesforløpet, og fokuserer nå på hva som har vært motivet for drapet.

Cecilie Pedersen Hille

Det viktigste nå er å finn ut hva som har vært motivet for drapet, sier påtaleleder Cecilie Pedersen Hille.

Foto: Jon Anders Møllen/NRK

– Vi går gjennom dokumentasjon fra barnevernet og helse, avhører ansatte i barnevernet og personer som har hatt med henne å gjøre den siste tida, sier påtaleleder Cecilie Pedersen Hille.

Nytt avhør neste uke

Hun vil ikke kommentere hva jenta har forklart i det ene avhøret som er tatt av henne, siden siktede ikke har lest gjennom og godkjent.

– Det er planlagt nytt avhør i slutten av neste uke. Hun erkjenner ikke straffskyld,

Det er også foretatt en foreløpig rettspsykiatrisk vurdering av 15-åringen, men politiet vil ikke si hva den har resultert i. Tre sakkyndige skal ta en full rettspsykiatrisk vurdering av henne.

– Det jeg kan si, er at hun ikke ble innlagt på tvang etter drapet, men til frivillig observasjon i psykiatrien.

Dersom hun hadde vært vurdert psykotisk, ville vilkårene for tvang vært tilstede.

Jenta er overført til Bjørgvin ungdomsfengsel i Bergen, etter å ha vært frivillig innlagt ved barne- og ungdomspsykiatrien ved Sørlandet Sykehus.

Ordna seg trolig skyss til Kristiansand

Jenta var i enetiltak i et hus på Hornnes i regi av Næromsorg Sør, som er en privat leverndør av barnevernstjenester. Her ble hun passet på av flere ansatte.

15-åringen har en lang historikk knyttet til nødetatene.

Hille sier politiet nå vet hvordan hun kom seg til Kristiansand, og at det ikke har vært haik med en tilfeldig bil. Jenta hadde tilgang til mobiltelefon, ifølge Fædrelandsvennen.

Alle sentrale vitner har nå meldt seg, ifølge politiet. Men ikke alle er avhørt fordi de er på ferie, og ikke bor i landsdelen.

– Vi har snakket med dem, for å sikre oss å få inn alle relevante opplysninger, sier Hille.