Hopp til innhold

Mandal får kjøpesenter med egen brygge

Torsdag åpner Mandals nye kjøpesenter. Det har 50 leietakere og egen brygge. Senterleder Audun Håland håper at det vil stoppe handelslekkasjen ut av byen.

Amfi Mandal

Kjøpesenteret Amfi Mandal har utvidet. Nå vil det romme i alt 50 butikker og spisesteder.

Foto: privat

– Det er ikke noe hemmelighet at det har vært handelslekkasje ut av byen. Vi har merket konkurransen både fra øst og vest, sier senterlederen.

I dag har kjøpesenteret 12 butikker. Etter nyåpningen torsdag vil senteret romme i alt 50 butikker og spisesteder. Nå håper Håland at mandalittene vil velge å handle i hjembyen.

– Vi ønsker at mandalittene skal handle i Mandal. Det tror jeg de vil gjøre når de får dette utvalget. Samtidig har vi et mål om å bli så attraktive at folk fra bygdene rundt og folk på strekningen Søgne–Lyngdal, velger å handle her.

LES OGSÅ: Handelstanden i Mandal frykter det nye Sørlandssenteret

Egen brygge

Senteret har også lagt til rette for turister og andre som bruker båt.

– Vi får femti meter kaiplass rett utenfor døra på kjøpesenteret. Der kan folk legge til med jolla eller båten når de vil handle, sier Håland.

Dette er gjort mulig gjennom en avtale med Mandal havnevesen.

Håper på omsetning på 550 millioner

Håland tror det er behov for et så stort kjøpesenter i Mandal. Han håper på mer enn en fordobling av omsetningen i forhold til før nyåpningen.

– På det gamle senteret lå omsetningen på rett under 200 millioner kroner. Nå er planen at vi skal passere 550 millioner, sier han.

I dag ble det jobbet på spreng for å få senteret klart til nyåpningen. Konditor og bakemester Rune Vindsetmo ser fram til åpningen.

– Vi har ventet lenge på dette. Vi mistet vårt gamle utsalg da Mandals første rulletrapp kom.

Mens noen gleder seg, er det noen som frykter at kjøpesenteret vil ta kunder fra butikkene i gågata.

– På kort sikt vil det kanskje merkes, men på lengre sikt så tror jeg at det vil jevne seg ut, sier Vindsetmo.

Senteret åpner førstkommende torsdag.

Amfi Mandal