NRK Meny
Normal

Søstrene Lunde sliter

Kristine Lunde måtte gi seg på dagens trening - og hennes søster har ikke funnet EM-formen.

Kristine Lunde og Katrine Lunde Haraldsen

Kristine Lunde og Katrine Lunde Haraldsen er ikke i slag før kveldens første EM-kamp (arkivfoto)

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Samme dag som håndballjentene skal møte Spania i EMs første kamp måtte Kristine Lunde gi seg under dagens formiddagstrening.

Det er usikkert hvor redusert bakspilleren er, men hun klarte ikke å fullføre treningen etter at det smalt i en duell med en lagvenninne. Hun forlot banen med ispose på skulderen.

- Kristine skal stå på lagoppstillingen i kveld, så får vi se utover dagen. Skulderen hennes er et sårt punkt. Vi kan eventuelt la henne hvile litt, sier landslagstrener Marit Breivik

Kristine Lunde har også tidligere slitt med store skulderproblemer og har måttet stå over mesterskap.

Optimistisk

Kristine Lunde og Marit Breivik

Kristine Lunde måtte gi opp treningen.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Kristine Lunde har også tidligere slitt med store skulderproblemer og har måttet stå over mesterskap. Men det er det ikke fare for nå, mener fysioterapeut Jan Løken som har undersøkt Kristines skulder.

- Den er ikke gått ut av ledd, så det er ingen fare for at mesterskapet ryker for hennes del, sier Løken.

- Formen sitter ikke

Heller ikke Kristines søster føler seg helt "fit for fight" før kveldens kamp mot Spania. Målvakt Katrine Lunde Haraldsen har ikke helt funnet EM-formen ennå,

- Jeg føler ikke at alt sitter som det skal, men jeg må kanskje bruke litt av kampene på å få alt til å stemme, sier hun til NRK.

Kanskje er hun verdens beste målvakt - og får sikkert en avgjørende betydning for at Norge skal lykkes i Makedonia. Og selv om formen ikke er helt på topp nå - så er hun optimist.

- Formen kommer. Den ligger nok i meg. Jeg må bare komme i gang og få fram denne EM-følelsen, sier Katrine Lunde Haraldsen.

Norge første EM-kamp hører du i Kveldsåpent på P1 fra klokka 19.03 i kveld!