Kjevik er igjen åpen

Kristiansand lufthavn Kjevik er igjen åpen. SAS flyr til Oslo, Bergen og Stavanger i dag.

Lite folk på Kjevik

Kristiansand lufthavn Kjevik har vært stengt tirsdag formiddag, men ble åpnet for trafikk igjen klokken 14.

Foto: Håkon Eliassen/NRK

Luftrommet over hele Norge åpnes for flytrafikk, melder aftenposten.no. I utgangspunktet holdes luftrommet åpent fram til klokken 02.00 i natt, men Kjevik er foreløpig åpen fram til klokka 20 i kveld.

– Det vil ikke være noen restriksjoner fram til klokka 20. Da tas ny beslutning basert på oppdaterte prognoser. Det er for tidlig å si om det fortsatt vil bli åpent eller om vi stenge igjen, sier lufthavnsjef på Kjevik,Thomas Langeland.

Tomt for fly

Det betyr at alle flyruter til og fra Kristiansand lufthavn Kjevik kan gå som normalt tirsdag ettermiddag.

SAS flyr til Oslo, Bergen og Stavanger i løpet av dagen.

Når det gjelder flyvninger utenlands - så ser det mørkt ut. Kastrup i København holder stengt til 02.00 i natt. På Sciphool har man smått brgynt å åpne for trafikk, men kveldsflyet fra Amsterdam til Kristiansand står foreløpig som kansellert, ifølge Langeland.

Askesky passert

Etter at luftrommet over Sørlandet var åpent mandag ble luftrommet stengt igjen over Sør-Norge tirsdag formiddag, på grunn av askeskyen fra vulkanutbruddet på Island.

Vulkanutbruddet på Island ble kraftigere igjen mandag kveld, og dermed viste prognoser at luftmasser med mer aske var på vei til Norge.

Avinor har hatt nye møter i løpet av tirsdagen og har nå bestemt å åpne hele luftrommet over Norge frem til klokken 02.00 natt til onsdag.

Åpent luftrom nordover

– Store deler av luftrommet over Norge har vært åpen for trafikk hele tirsdagen.

Det sier konsernsjef i Avinor, Sverre Quale til NRK.

– På morgenen gikk det morgenfly fra Gardermoen og nordover, men ikke til Sør- og Vestlandet, sier Quale.

Flybussen går ikke

Nettbuss Sør som driver flybussen mellom Arendal og Kristiansand lufthavn Kjevik har i dag bestemt seg for å innstille flybussen med øyeblikkelig virkning.

Selskapet ber passasjerene være oppmerksomme på at flybussen ikke kjører selv om enkelte flyavganger fra Kjevik vil kunne gå.

Nettbuss Sør vil fortløpende vurdere situasjonen.