Hopp til innhold

Krever bedre lukt

Kommunelegen sier han vil stenge søppelplassen om ikke lukta bedres.

Søppelfylling

Folk som bor rundt Brennevinsmyra sliter med hodepine, søvnproblemer og nedsatt livskvalitet. Nå krever kommunelege Stein Grytten at noe må gjøres. (Illustrasjonsfoto).

Foto: Øystein Økter / NRK

Kommunelege Stein Grytten i Mandal, truer med å stenge avfallsdeponiet Brennevinsmyra i Mandal, hvis ikke lukta fra anlegget blir redusert dramatisk i løpet av juni.

I flere år har lukta fra Brennevinsmyra vært et stort problem for beboere i et stort område av Mandal.

Grytten sier til Fædrelandsvennen at han blir nedringt av av mennesker som har alvorlige plager av lukta.

Må bli kvitt lukta til sommeren

Renovasjonsanlegget Maren, som driver Brennevinsmyra, jobber nå med å legge hageavfall oppå halvparten av deponiet det lukter fra, for å dekke det til.

Stein Grytten

- Dette kan ikke fortsette. Jeg får mailer og nedringes av mennesker som har alvorlige plager av lukta, sier kommunelege Stein Grytten i Mandal.

Foto: Eie, Lars / Lars Eie/NRK

Dette er langt fra det første tiltaket Maren har prøvd for bli kvitt lukta. Det siste store "bli kvitt lukta forsøket" var før påske. da prøvde anlegget å legge gassrør ned i fyllinga for å suge ut gassen som dannes og bruke denne til fjernvarme, men det har ikke hjulpet.

Grytten sier til avisa at han akter å bruke de maktmidlene han har for å få en slutt på luktproblemene.

- Vi kan ikke gå en ny sommer i møte i Mandal der lukta merkes over store deler av byen. Er forholdene like ille etter juni må vi stenge deponiet, sier Grytten.