NRK Meny
Normal

Kokain-rømling tiltales

Lillesandskvinnen som ble arrestert mistenkt for å prøve å smugle store mengder kokain fra Boliva til Norge risikerer nå å bli tiltalt i Norge.

Koffertene og Adidas-bagene der kokainen ble funnet i Cochabamba

Lillesandskvinne kan bli tiltalt for kokainsmugling i Bolivia.

Foto: Sjur Øverås Knudsen / NRK

Kripos har fullført sin etterforskning av saken og vil i sommer overlevere straffesaken til det nasjonale riksadvokatembete og Riksadvokaten, som formelt tar ut tiltale. Lillesandsjenta er allerede siktet for forholdene. Det melder VG nett i dag mandag.

Etterforskningsmaterialet vil bli oversendt i løpet av kort tid, bekrefter politiadvokat Joakim Staff til VG Nett.

Klarte å rømme

Lillesandsjenta klarte å rømme fra Bolivia i februar, men nå mener altså Kripos at de har nok bevis mot 20-åringen til straffe henne i Norge. Selv mener lillesandskvinnen at hun er uskyldig.

Dersom hun blir dømt i Norge er minimumsstraffen tre års fengsel, og maksimalt kan Lillesandskvinnen få 15 år, skriver VG.

I februar i år ble 20-åringen smuglet ut av Bolivia med bil.

Kokainliga

Mens hele Sør-Amerika feiret det tradisjonelle karnevalet ble sørlandsjenta fraktet over grensen til Chile, hvor hun brukte et norsk nødpass for å komme om bord på flyet til Paris, og senere Oslo.

I tillegg til lillesandskvinnen har Kripos innstilt på tiltale mot fire andre personer som regnes som hovedpersoner i den norske kokainligaen. En av disse er en 24 år gammel teologistudent, som Kripos mener skulle ta imot kokainpartiet som lillesandskvinnen og de to andre jentene hadde i bagasjen, skriver VG nett.