NRK Meny
Normal

Kleppa lover penger til riksvei 9

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) lover midler til å fortsette utbyggingen av riksvei 9 opp Setesdal. Lovnaden kom under en befaring på veien i Bygland lørdag.

Magnhild Meltveit Kleppa

Samferdselsministeren åpner pengeskrinet for veiutbedring i Setesdal. (Arkivfoto)

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Den videre opprustingen av riksvei 9 gjennom Setesdal har blitt satt på vent fordi det ikke har vært penger til å fullføre arbeidet.

Garanterer penger

Problemstillingen har blitt brakt inn for samferdselsministeren og lørdag var hun tilstede sammen med blant andre vegvesenet, lokalpolitikere og representanter fra stamvei-aksjonen ved distriktsveien på strekningen Tveit-Krokå i Bygland, som skal stå ferdig om to uker.

Man har fryktet for det videre arbeidet mot Langeid, men samferdselsminister Kleppa garanterer for de omlag 17 millionene som trengs for å fortsette arbeidet og lover at utbyggingen skal fortsette uten stans.

Statsråden ga i Bygland klar beskjed til vegvesenet om at penger kommer og at byggekontrakt kan lyses ut umiddelbart.

– Nå er vi på skjema

Kåre Gunnar Fløystad

Kåre Gunnar Fløystad er svært tilfreds med pengegarantien fra partifellen. (Arkivfoto)

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Lederen av samferdselskomitéen i Aust-Agder, Kåre Gunnar Fløystad (Sp), sier dette vil bety mye.

– Det sikrer videre fremdrift på riksvei 9 og vi unngår videre stopp i utbyggingen. Dette er en kjempeviktig sak for Aust-Agder og Setesdal og det var helt nødvendig at vi fikk på plass mer midler til å fortsette utbyggingen, sier Fløystad til NRK.no.

– Nå er vi "on schedule" til å få gul midtstripe fra Kristiansand og opp hele Setesdal, sier Fløystad, som er Senterpartiets førstekandidat i Aust-Agder.