Klart for billettsalg

Kan det bli felles artister på Glastonbury og Hove med ny mann i førersetet?

Leonard Cohen på Glastonbury Festival i slutten av Juni, 2008.

Gode gamle Leonard Cohen spilte på Glastonbury Festival i slutten av juni, 2008. (arkivbilde)

Foto: BEN STANSALL / AFP

Melvin Benn

Melvin Benn skal i dag saumfare Hove-området.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Den britiske festival entreprenøren Melvin Benn lovet i går kveld at det blir festival på Tromøya i Arendal også kommende sommer.

Melvin Benn eier Glastonbury Festival I England. Og festivalpublikummet spør seg blant annet om det betyr felles artister på storfestivalen i England, og på festivalen i Arendal.

Klar i februar

Svaret kommer tidligst om en måneds tid. Da vil de første navnene på artistlista bli presentert, forteller den nye Hove-eieren.

- Vi kan ikke bekrefte artistene nå. Men fra midten av februar til begynnelsen av mars vil vi kunne presentere artistene, sier Melvin Benn.

LES OGSÅ: GARANTERER NY FESTIVAL

Arrangeres samtidig

Melvin Benn signerte i går en avtale med Arendal kommune om å disponere Hove-området til sommeren. Benn eier og driver blant annet Glastonburyfestivalen. Sommerens festival i den lille engelske byen Glastonbury går av stabelen 24. - 28. juni. Hovefestivalen skal etter planen arrangeres fra 23. - 26. juni.

Festivalene avvikles nesten samtidig - og det kan åpne opp for at artister bookes til både Norge og England.

Store forskjeller

Glastonburyfestivalen er imidlertid av et helt annet format enn Hove, med diger scene og plass til 50 000 publikummere. På Hove er det plass til omlag 15 000 publikummere på samme konsert.

Glastonburyfestivalen hadde allerede i begynnelsen av desember solgt mer enn 100 000 billetter til årets festival. I 2007 var det rekordsalg for Glastonbury da 137 500 forsvant på et par timer .

Allerede i morgen går startskuddet for billettsalget til Hove - med billigere billetter i starten.

Glastonburyfestivalens nettside