NRK Meny
Normal

Kastet elever på sjøen i mørket

Politiet har fått flere meldinger fra redde ungdommer som har blitt kastet på sjøen av russen i Arendal.

Flere personer har den siste tiden blitt kastet på sjøen i mørket av russ i Arendalsområdet. Nå advarer politi og skoleledelse mot det som kan være en livsfarlig lek.

I flere byer på Sørlandet er dette en knuteregel for russen. Operasjonsleder Ingrid Mæhre i agderpolitiet ber russen tenke over at knuteregelen kan få alvorlige konsekvenser.

– Vi har fått meldinger om at russen i Arendal har en knuteregel om å kaste medelever i 1. klasse på sjøen. Det er en knuteregel som kan få fatale konsekvenser, sier Mæhre.

Kastet i mørket

Ingrid Mæhre

Operasjonsleder Ingrid Mæhre i Agder politidistrikt.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Særlig alvorlig mener Mæhre det er at russen har kastet ungdommer på sjøen i mørket.

– Det vi har fått tilbakemelding på er at de blant annet på kveldstid, når det har vært mørkt, har kastet elever på sjøen. Noen av dem har hatt problemer med å komme seg på land igjen.

– Vi har personer som har vært redde og har følt det såpass ubehagelig at de vurderer om de skal anmelde, sier Mæhre.

Kan bli fjernet

Mæhre sier det kan bli aktuelt at politiet tar kontakt med skolen og russepresidenten for å ta en diskusjon på om dette er en knuteregel som må fjernes.

– Min oppfordring til russen i Arendal er at de kanskje bør vurdere om de skal ta den knuten i russelua, for det kan være farligere enn de kanskje tenker gjennom.