NRK Meny
Normal

Kan stoppe dumping

Den nye E18 mellom Grimstad og Kristiansand kan bli forsinket dersom veiutbyggeren likevel nektes å deponere sulfidstein i Kaldvellfjorden i Lillesand.

Kaldvellfjorden i Lillesand
Foto: Svein Sundsdal / NRK

Fylkesmannen skaper nå tvil om veiutbyggeren CVJ E18 får lov å deponere 250 000 kubikkmeter sulfidholdig stein i fjorden, skriver Fædrelandsvennen.

Veibyggerne fikk i fjor lov til å dumpe stein i fjorden, men fylkesmannen sier nå at dersom det påvises forurensning, kan deponiet bare brukes til frisk stein.

 Fjorden sjekkes nå

Akkurat nå pågår en undersøkelse i fjorden. I hundre dager skal tre lass med sulfidholdig stein ligge i Kaldvellfjorden. Denne undersøkelsen avsluttes om to uker.

Det er denne undersøkelsen seksjonsleder Eva Boman hos fylkesmannen støtter seg på, ifølge avisa, selv om fylkesmannens miljøvernavdeling i fjor godkjente sjødeponiet og fire andre deponier for sulfidholdig stein på land.

- Om det påvises forurensning etter forsøket, kan deponiet bare brukes til frisk stein, sier Boman.

- Åpenbart forsinkelse

Dersom fylkesmannen skulle snu i saken og likevel si nei til deponiet i Kaldvellfjorden, finnes det ikke godkjente alternative steder å plasse steinmassene.

- Om vi plutselig får nei, er det ganske alborlig for E18-prosjektet. Da vil det åpenbart bli forsinkelser, sier pressetalsmann Kyrre Lian i CJV E18 til Fædrelandsvennen.