Kan bli film

NOKAS-ranet blir trolig film.

Erling Havnå
Foto: Scanpix

Selskapet Alligator Film i Bergen er allerede i gang med planleggingen av Nokas-filmen, og opptak skal starte til høsten.

Filmplanene skal være avklart med hensyn til de etterlatte etter Arne Sigve Klungland.

Flere av medlemmene i ranslaget har dessuten blitt kontaktet av manusforfatter og regissør, skriver Stavanger Aftenblad.

Dermed vil selskapet trolig lete etter rollefigrurer til å spille både Erling Havnå og Alf Henrik Christensen fra Arendal, i tillegg til Klungland, som er født og oppvokst i Flekkefjord.

Leter etter ishockey-karer

Arbeidet med rollebesetningen til filmen skal allerede være i gang. Sist lørdag ble det arrangert en slags audition i Stavanger, der man var spesielt ute etter å treffe menn med ishockey-bakgrunn, ifølge avisa.

"Vi skal i gang med en spillefilm til høsten og ønsker spesielt å treffe menn med hockeybakgrunn (vi skal ikke gjøre hockey-scener, men ser etter menn med hockeyfysikk og som kjenner hockeykulturen). Vi har en rekke roller til menn mellom 25- 60 år, fra hovedroller til mindre roller og statistroller", heter det i en mail fra den castingansvarlige, stilet til Viking Oldtimers.

Etter det Aftenbladet kjenner til, vil Erik Skjoldbjærg ha regien på filmen om Nokas-ranet. Han har tidligere laget blant annet "Insomnia" og "En folkefiende". Alligator Film vil imidlertid ikke gi noen kommentarer til avisa om Nokas-filmen.