Toppscorer i eliteserien: – Oppsiktsvekkende og imponerende

Med 145 scoringer ble Vipers Annette Jensen toppscorer i eliteserien. NRKs håndballekspert er imponert og kaller det oppsiktsvekkende.

Annette Jensen, Vipers Kristiansand

Annette Jensen ble toppscorer i Postenligaen med 145 scoringer. – Jeg trives godt med mye ansvar, sier Jensen.

Foto: Sander Heggheim/NRK

Øystein Havang

NRKs håndballekspert kaller toppscorertittelen for oppsiktsvekkende og imponerende.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

– Det er veldig gøy og viktig at det kommer nye spillere som markerer seg i toppserien, sier NRKs håndballekspert Øystein Havang.

Danske Annette Jensen ble toppscorer i årets eliteserie med 145 scoringer etter en knallsesong for Vipers Kristiansand. Havang mener hun nå kan være klar for større oppgaver.

– Når man blir toppscorer i toppserien i Norge er det såpass oppsiktsvekkende. Man burde være på det nivået, og kan også være aktuell for landslagsspill etter hvert.

Trøblete sesong

Vipers Kristiansand har hatt en trøblete sesong, men ble søndag ettermiddag klar for sluttspillet. Han roser Jensen for toppscorertittelen, men sier også sier noe om nivået i laget.

– Hun er nødt til å ta mye ansvar når hun både styrer spillet og avslutter angrep. Det kan tyde på at det mangler noe jevnhet i troppen, sier Havang.

Han roser Jensen for innsatsen, men sier at den kommer på bekostning av prestasjoner.

– Hun har hatt en strålende sesong, men da er det sannsynligvis også noen som har underprestert.

– Trives med ansvar

– Det var ikke et mål jeg hadde i starten av sesongen, men etter hvert som målene kom forstod jeg at dette var noe jeg kunne klare, sier Annette Jensen til NRK.

Statistikkene viser at Jensen ligger fem scoringer over tidligere Vipers-spiller Veronica Egebakken Kristiansen, før Tonje Nøstvold og Nora Mørk følger på delt tredjeplass.

– Det har vært gøy med mye ansvar i år, og jeg har også tatt de fleste straffene. Likevel håper jeg selvfølgelig at det er flere som vil bidra mer til neste år, sier Jensen.

I januar valgte hun å forlenge med Vipers, til tross for interesse fra andre klubber. Hun sier hun har tro på det laget holder på med.

– Det er viktig for meg å være i en klubb som jobber framoverrettet, og jeg tror vi kan få til mye i årene fremover, avslutter Jensen.

Toppscorer i kvinnenes eliteserie i håndball, Annette Jensen, har signert en kontrakt på ytterligere to år i klubben.