Janne (36) er Norges sterkeste kvinne

Helt til siste øvelse var det svært jevnt mellom grimstadkvinnen og Lise Gangstad fra Oslo. Markløftkonkurranse med 130 kilo ble avgjørende.

Løfting av stein og markløft fra "Norges sterkeste 2014".

Janne Grandalen gjorde det godt i øvelsen hvor utøverne skal løfte 80 kilo tunge steiner opp på et stativ som er 130 centimeter høyt.

– Det var veldig gøy og overraskende. Den siste øvelsen var veldig «trå», så jeg var redd for at seieren glapp. Men det gikk, sier Grandalen til NRK.no.

Janne Grandalen

Janne Grandalen fra Grimstad har vunnet konkurransen Norges sterkeste kvinne to år på rad.

Foto: Tor Saltrøe / NRK

Janne Grandalen (36) er opprinnelig fra Arendal, men nå bosatt i Grimstad. Hun ble i 2013 Norgesmester og gjentok bragden under tevlingen som fant sted på Odderøya i Kristiansand lørdag.

Men konkurransen var tøft. Mest motstand fikk hun fra Lise Gangstad fra Oslo. Det var bare små marginer skilte de to inntil siste øvelse. Under markløft-konkurransen var grimstadkvinnen sterkest.

Kronglete vei

Det har vært en lang og kronglete vei mot denne konkurransen for min del. Det har skjedd mye utenfor gymmen, men jeg stolte på at kroppen skulle levere. Og det gjorde den i dag, sier 36-åringen.

Man må sette seg mål og jobbe målrettet mot dem. Det er ingenting som kommer over natta.

Janne Grandalen

Hun sier det er mye hardt arbeid som ligger bak tittelen Norges sterkeste kvinne.

– Man må trene, trene, trene og spise mye. I tillegg må man sette seg mål og jobbe målrettet mot dem. Det er ingenting som kommer over natta. Jeg har trent i snart 20 år nå, sier hun.

– Ofrer du mye for dette?

– Ja, det er lidenskapen min. Uten trening ville livet mitt blitt veldig tomt, svarer hun.

Grandalen har unngått stygge skader som det er mye av innen Strongman-miljøet.

– Jeg prøver å trene fornuftig og ikke øke for fort i vekter. Kombinasjonen av styrke og god teknikk er viktig. Da gjør man øvelsene bedre slik at man unngår skader, sier hun.

Se Janne gjøre markløft med 130 kilo under konkurransen på Odderøya.

Markløftøvelse under "Norges sterkeste". Janne Grandalen-Flo.

Satser mot VM

I fjor uttalte ble Grandalen intervjuet av treningsforum.no. Da opplyste hun at hun tok omkring 130 kilo i knebøy. 82,5 kilo i benkpress og 160 kilo i markløft. Det neste målet hennes er verdensmesterskapet i november.

– Det hadde vært gøy å komme på pallen. Jeg har et langsiktig mål om å bli verdens sterkeste kvinne. Man må fokusere på seg selv og gjøre så godt man kan, sier grimstadkvinnen.

I november 2013 møtte også NRK Grandalen da hun håpet på å bli Europas sterkeste selv om ryggen skapte litt trøbbel for henne.

Janne Grandalen-Flo fra Grimstad håper å bli Europas sterkeste selv om ryggen lager trøbbel.