NRK Meny
Normal

Jakter hovedsponsor og midtbanespiller

Start står uten hovedsponsor og har en anstrengt økonomi før årets sesong. Nå lokker klubben tilskuere med gratis pølser og kaffe.

Start
Foto: NTB Scanpix

I februar drar Start på treningsleir ved LaManga i Spania. Da skal de sportslige ambisjonene legges.

– Ambisjonen i fjor var å komme på øvre halvdel av tabellen. Det klarte vi nesten. Hva som blir ambisjonen i 2014 vil vi ta i fellesskap på LaManga, sier daglig leder Even Øgrey Brandsdal.

Men det er vel ingen grunn til å tro at ambisjonene blir lavere enn i fjor?

Jeg antar man har det i seg at man ønsker å forbedre seg fra år til år.

Jakter midtbanespiller

Molde - Start

Start jakter en erstatter for Marcus Heikkinen (t.h.).

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Årets spillerstall er nesten helt klar. Det er 17 mann i stallen. Stammen i laget er med fra i fjor. Klubben jakter nå en ny midtbanespiller som erstatter for finske Marcus Heikkinen. I tillegg ønsker klubben å sikre seg en lovende og lokal spiller.

– Ingenting er så gøy som å se en ung, lokal profil blomstre i Start. Vi ønsker å være Sørlandets fotballag, sier Øgrey Brandsdal.

Tøft økonomisk

Start har ryddet kraftig opp i økonomien de siste årene. Likevel sliter klubben økonomisk, blant annet på grunn av et underskudd fra i fjor.

– 2014 kommer til å bli et tøft år. Økonomien i Start er anstrengt. Det har den vært i mange år. Nå er vi imidlertid i en posisjon hvor vi har bra kontroll. Vi har god oversikt over de kostnadene vi har foran oss, sier Øgrey Brandsdal.

Tilskuertall som teller

Klubben står for tiden uten hovedsponsor. Hvor stor en slik avtale kan bli avhenger interessen rundt klubben. Der er tilskuertallet en viktig faktor.

Til sammenligning får Sogndal fem millioner kroner i klubbkassa fra sin hovedsponsor, mens Brann kvitterer ut over ni millioner kroner hvert år fra sin hovedsponsor.

– Det er ikke mange aktører som kan bære et slik hovedsponsorat. Vi jobber med det opp mot de bransjene som er mest aktuelle, sier Øgrey Brandsdal.

Han vil ikke gå nærmer inn på hvilke bransjer det er.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Start

Start har høy fokus på å trekke tilskuere til Sør Arena. Her jubler publikum og spillere etter 7-0 seieren mot Sandnes Ulf i fjor.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Lokker med gratis pølser

Nå lokker klubben med gratis pølser og kaffe til sesongkortholdere for å få fart på salget.

– Vi har et samarbeid med LOS hvor de tilbyr alle sine kunder gratis kaffe og pølser i hele 2014 ved kjøp av sesongkort nå i januar eller februar, sier Øgrey Brandsdal.

Så pølser og kaffe skal lokke flere publikummere?

– Det håper vi, men vi vet aldri svaret før vi har prøvd, sier Brandsdal.

Klubben vil ikke si hvor mange sesongkort de har solgt så langt i år, men Øgrey Brandsdal legger ikke skjul på at det er viktig å få mange tilskuere til hjemmekampene på Sør Arena.

– Å fylle stadion er noe av det vi har mest fokus på. Antallet tilskuere forteller noe om interessen for klubben, sier Øgrey Brandsdal.