NRK Meny
Normal

Skolen er så slitt at politikerne har fått nok

Det politiske flertallet i Arendal har bestemt seg for å si ja til byggestart for ny Roligheden skole på Tromøya i 2016/ 2017.

Roligheden skole

Roligheden skole på Tromøya i Arendal er så nedslitt at politikerne mener man ikke kan vente lenger med å bygge ny skole. ARKIVBILDE

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Den skal stå klar våren 2019.

Skolen er i elendig forfatning og elevene og lærerne har vente lenge på byggestart.

Rådmannen har ment at Arendals økonomi ikke tillater dette. Han foreslo derfor å utsette byggestarten i to år da han nylig la fram sitt forslag til budsjett.

Terje Eikin varaordfører Arendal KrF

Varaordfører Terje Eikin med dokumentet som viser at det politiske flertallet har kommet til enighet.

Foto: Svein Sundsdal

– Ikke forsvarlig å vente

Men den nye flertallskonstellasjonen, Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti, Venstre, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet mener det ikke er forsvarlig å vente. De vil i gang med byggeprosjektet neste år.

Dette kom fram i kommunens administrasjonsutvalg mandag morgen. Der presenterte flertallet sin konklusjon, som senere i dag skal saken diskuteres i formannskapet.

Endelig beslutning tas av bystyret før jul.

290 millioner

Tidligere i høst har opposisjonen, anført av Høyre og Fremskrittspartiet, presset på for byggestart i 2016, men flertallet har ikke villet svare før i dag.

Prisen for ny skole er hittil kalkulert til 290 millioner kroner, men flertallet har nedjustert prisen til 260 millioner kroner. Skolen får plass til 630 elever og 80 ansatte.

Bygging av ny Roligheden skole ble første gang lovet i 2007.