Hopp til innhold

Israel beklager til norske bibelskoleelever

Israels ambassadør til Norge, Naim Araidi, beklager sterkt at fire norske elever ved Bibelskolen i Grimstad måtte tilbringe tre døgn på glattcelle etter å ha blitt stanset på Ben Gurion-flyplassen i Tel Aviv i mars i år.

Bibelskolen i Grimstad i Midtøsten

STUDENTER: Kristine Myrvang (t.v.), Hanne Skarstein, Stian Stokkebekk og Sven Benjamin Kleveland var sperret inne i flere dager.

Foto: Privat

21. mai møtte Araidi Bibelskolens rektor Kjetil Vestel Haga og linjeleder Karin Riska.

– Selv om ambassadøren ikke hadde fått noen detaljert rapport om hva som skjedde med våre elever, beklaget han det de var blitt utsatt for. Vi fikk også beskjed om at det ikke er noen nye retningslinjer som gjør det vanskeligere å besøke Israel eller de palestinske områdene, sier Riska til Vårt Land.

Les også: Studentar sperra inne i tre døgn - klagar til den israelske ambassade

Hun legger til at Araidi ser positivt på at ungdom drar til Israel for å delta i frivillig arbeid.

Skolen tar grep

– Han uttrykte at det var spesielt positivt at ungdommene arbeider i Betlehem og andre deler av de palestinske områdene. Han mente behovene var spesielt store der, sier Riska.

De fire elevene skulle være fire måneder i Jerusalem og på Vestbredden. De reiste til Israel på tremåneders turistvisum. De måtte derfor ut av landet for å fornye dette. Etter et kort opphold i Tyrkia, dro de tilbake i flyplassen i Tel Aviv, klare til å gjennomføre den siste måneden. De ble stanset og satt på glattcelle i tre døgn.

Skolen skal fra nå av søke om fem måneders voluntørvisum for å gjøre prosessen enklere i fremtiden.