Hopp til innhold

I kveld mottar han Erik Byes minnepris

– Jeg er mer enn beæret over å få prisen, sier Bob Geldof, som mener Norge kunne gjort langt mer for flyktningene fra Syria.

Sir Bob Geldof mener Norge kunne gjort langt mer for flyktningene fra Syria. I kveld mottar han Erik Byes minnespris i Kristiansand.

Bob Geldof mener Norge kunne gjort langt mer for flyktningene fra Syria. I kveld mottar han Erik Byes minnespris i Kristiansand.

I år arrangeres Protestfestivalen for 16. gang. Protestfestivalen kaller seg Nordens verdifestival og skal være en festival mot apati og likegyldighet – for engasjement og handling.

Under arrangementet onsdag kveld blir det også prisutdeling av Erik Byes Minnepris, som i år går til Bob Geldof.

– Mer enn beæret

– Jeg er mer enn beæret over å få prisen. Å bli assosiert med en mann som Erik Bye, er fenomenalt, sier Bob Geldof til NRK.no.

Leder for Oslosenteret for fred og menneskerettigheter og tidligere statsminister, Kjell Magne Bondevik vil holde tale for prisvinneren.

Tidligere har prisen blitt gitt til Dalai Lama, Erling Borgen, Mads Gilbert, Johan Galtung og Per Fugelli

Engasjement for flyktninger

Situasjonen rundt Syriske flyktninger har opprørt en hel verden. Geldof har et stort engasjement for flyktningene fra Syria. Han har selv satt to av sine hus til disposisjon for fire flyktningfamilier.

Bob Geldof har vært på flere besøk i Norge der han har kommet med sine synspunkter i saker som omhandler fattigdom. Han synes det er flaut at Norge bare tar imot 8000 flyktninger.

– Dere har et areal som er større enn Storbritannia, og dere tar 8000 flyktninger. Det er 0.0016 prosent av befolkningen. Dere kan gjøre mer folkens! Jeg har vært i Norge i hele sommer, jeg tror jeg kjenner dere, sier Geldof, og legger til:

– Dere må skjønne at dere har fått gullkortet i livet.

Rocken var vårt sosiale medium

Temaet for årets Protestfestival er «økonomisk og sosial ulikhet». Onsdag kveld er det aksjonskveld mot fattigdom.

Bob Geldof er mest kjent for å stå bak veldedighetskonsertene «Live Aid» i 1985 og «Live 8» i 2005. Begge arrangementene ble satt i gang for å samle inn penger og sette søkelyset på verdens fattigdom.

– I dag er det en helt ny teknologi. Våre sosiale medier er annerledes. For 30 år siden var rocken det sosiale mediet. Det var språket vårt. Nå må vi gjøre noe nytt, sier Geldof.

null
Spiller nå
Tusenvis av barn samlet på fotballcup 00:59
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 13 0,92 kr
Dyrest kl. 08 1,13 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,4 kr 25 min.
  • Dusje 3,7 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,5 kr En vask
  • Varmeovn 0,9 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Mai 2023 – mai 2024
    + 5,4 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 5,2 %