Hopp til innhold

Blir daglig leder på permanent basis

Han har fungert i rollen siden Terje Marcussen trakk seg. Nå blir Sveinung Hedding-Valvik daglig leder på permanent basis.

Sveinung Hedding-Valvik

Han har fungert i stillingen i to måneder. Nå har han fått lederstillingen på fast basis.

Foto: Kjetil Samuelsen

– Jeg tror jeg kan bidra både med kompetanse og erfaring, samt at klubben har behov for kontinuitet i den situasjonen vi er i nå.

Det sier Sveinung Hedding-Valvik til NRK søndag kveld.

Hedding-Valvik kom inn i Start som kommersiell leder i 2022. Da Terje Marcussen trakk seg som daglig leder etter kvalikflausen mot Bryne, ble han utnevnt som fungerende daglig leder.

– Det aller viktigste er å få samlet klubben, og få på plass økonomien. Samt å få på et slagkraftig lag til seriestart. Og en trenerløsning som er mer bærekraftig enn den vi har i dag, der det brukes store ressurser fra utviklingsavdelingen, sier Start-sjefen.

Medlemmer og supportere har tidligere reagert kraftig på avgjørelser det nåværende styret har tatt. Hedding-Valvik håper denne avgjørelsen blir godt mottatt.

– Jeg håper det. Jeg har allerede opplevd å få en god del støttemeldinger.

Les også Bryne tilkjent seier – Start-sjef varsler sin egen avgang

Daglig leder i IK Start Terje Marcussen

Fikk tilbudet 3. januar

På et styremøte i Start 3. januar i år ble det vedtatt å tilby Hedding-Valvik jobben permanent.

– For ordens skyld vil jeg si at vi hadde en juridisk bindende avtale før kravet om ekstraordinært årsmøte kom. Sveinung har nå takket ja til dette, sier fungerende styreleder Seunn Smith-Tønnessen til egen hjemmeside.

Start-sjefen er også positiv til amerikanerne som er interessert i å kjøpe seg inn i klubben. Det blir tema på det ordinære årsmøtet, som trolig arrangeres i mars.

– Det er mye som tyder på at det kan være en god løsning for Start. Men vi får jobbe ut alternativene først, så får medlemmene ta stilling til hvilken løsning vi velger.

Hektisk tid

Det har vært mye kaos rundt klubben siden den nevne kvalikflausen mot Bryne i slutten av november. Etter Marcussens avgang har sportslig leder Magni Fannberg blitt løst fra kontrakten. Det samme skjedde med hovedtrener Sindre Tjelmeland. I tillegg har flere i støtteapparatet ikke fått nye kontrakter med klubben.

Det har dessuten vært mye misnøye blant supportere og medlemmer. Flere har krevd styrets avgang. Etter at også spillerne uttrykte sin mistillit til styret, stilte styret sine plasser til disposisjon. Styreleder Ole Magnus Skisland trakk seg 11. januar med umiddelbar virkning, og nestleder Smith-Tønnessen rykket da opp som fungerende styreleder.

Les også Start i økonomisk krise: – Kutt over hele fjøla

Styreleder i Start, Ole Magnus Skisland.

Medlemmer i klubben har krevd et ekstraordinært årsmøte, som skal arrangeres torsdag 25. januar. Der blir det etter all sannsynlighet valgt et nytt midlertidig styre, som skal sitte frem til det ordinære årsmøtet.

– Rett person

– Det var stort behov for å avklare denne stillingen nå slik at både økonomi- og tilsettingsprosesser for øvrig kan drives videre med kontinuitet. Dette er utrolig viktig for å holde klubben samlet. Sveinung har kvalifikasjonene for å få dette til, sier Smith-Tønnessen til egen hjemmeside.

Den fungerende styrelederen skryter av jobben Hedding-Valvik har gjort. Hun mener han har både struktur, innsikt og kompetanse klubben har behov for.

– Vi er veldig trygge på at han er rett person til å lede klubben i tiden fremover. Det hadde vært kritisk for klubben å stå uten daglig leder.

– Det er en stor oppgave som jeg går til med ydmykhet. Jeg har tro på at jeg kan bidra til at klubben når sine målsettinger, sier Hedding-Valvik.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

null
Spiller nå
Nye løveunger i Dyreparken 00:43
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 03 1,08 kr
Dyrest kl. 16 1,11 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,5 kr 25 min.
  • Dusje 4,5 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,6 kr En vask
  • Varmeovn 1,1 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Apr 2023 – apr 2024
    + 6,8 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 4,9 %