Hopp til innhold

Havna anker ikke Fjord Line-saken

Havnestyret i Kristiansand har i et ekstraordinært møte tirsdag enstemmig vedtatt å ikke anke Fjord Line-saken videre. Dermed går det mot forliksforhandlinger mellom havna og Egersund-rederiet.

Video Havnestyret anker ikke Fjord Line-sak

VIDEO: Havnestyret besluttet enstemmig å ikke anke dommen inn for Høyesterett.

Lagmannsrettens dom, der retten kom frem til at havna brøt loven da havna nektet Fjord Line sommerseilaser i 2009, blir trolig stående.

Skuffet havnedirektør

To rettssaker har svidd på pungen for havna. Det økonomiske spørsmålet var blant faktorene som ledet til beslutningen.

– Det er flere årsaker. Det ene er risikoen i forhold til å få saken inn i Høyesterett. Det andre er at vi ikke vet om Høyesterett vil ta saken. Det tredje er økonomisk betinget, sier styreleder Terje Frigstad til NRK.no.

– Jeg er veldig skuffet og jeg ble overrasket. Men jeg føler nå at det riktige er at vi ikke går videre med anken, sier havnedirektør Stein E. Haartveit til NRK.

Lettelse i rederiet

Ingvald Fardal

Ingvald Fardal er som ventet tilfreds med havnas beslutning. (Arkivfoto)

Foto: Fjord Line

– Det er en klok beslutning og vi setter pris på at vi nå slipper flere rettsrunder enn disse to omkring disse viktige prinsippsakene, sier Fjord Line-direktør Ingvald Fardal til NRK.no.

Havnestyret legger frem vedtaket for formannskapet i Kristiansand onsdag, der det skal avgjøres endelig om man skal droppe forsøket på å anke saken inn for Høyesterett.

Deretter venter det trolig forliksforhandlinger, der havna og Egersund-rederiet skal bli enige om et erstatningsbeløp.

Stengt ute fra havna

Fjord Line-båten Fjord Cat gikk i 2009 glipp av sommerseilasene fra Kristiansand, etter at havna la frem krav om helårsdrift for å kunne seile om sommeren.

Fjord Line hevder å ha tapt ti-talls millioner kroner på de innstilte seilasene, men Fardal vil ikke overfor NRK si noe om Fjord Lines erstatningskrav.

Tilbakeholden om krav

– Vi har ikke gått ut med noe konkret beløp så langt, sier Fardal, men legger til at rederiet jobber for fullt med saken.

Ville du sagt ja til 30 millioner nå i dag?

Det vil jeg ikke kommentere, sier Fardal.

Dersom partene ikke blir enige, kan det bli en ny rettsrunde, da om forliket.